Lezzetli çay demlenenin püf noktası ortaya çıktı! Farkı içenler anlıyor

Çay, Türkiye'deki birçok insan tarafından sıklıkla tüketiliyor. Ancak her demlenen içeceğin tadı aynı olmuyor. Bu nedenle lezzetli çay demleme yöntemleri zaman zaman araştırılabiliyor. Öte yandan lezzetli içecek demlemek için bazı püf noktalar bulunuyor. Detaylar haberimizde…

Çay demleme yöntemleri değişiklik gösterebiliyor. Çünkü her demlenen içecek aynı tadı vermiyor. Nitekim bazı püf noktalara dikkat edildiğinde, çayın lezzeti adeta bambaşka oluyor. Ayrıca çayın tadındaki farkı içenler anlayabiliyor.

ÇAY DEMLEME YÖNTEMİ

Çay demleme aşaması, lezzetli bir içecek tüketmenin ilk aşaması olarak ön plana çıkabiliyor. İşte çay demleme işleminin uygulanışı;

Su kaynatılır ve kuru çay istenilen seviyede demliğe yerleştirilir.

Kaynamış su, demliğe koyulan kuru çayın üzerine dökülür.

Ardından azalan suyun üstüne tekrardan su ilavesi yapılır.

Kuru çay taneleri dibe çökene kadar beklenir.

Çöktükten sonra demleme işlemi tamamlanmış olur.

PÜF NOKTALARI

Lezzetli çay demlemenin bazı püf noktaları bulunuyor. İşte söz konusu püf noktalardan birkaçı şu şekilde;

Çayın hem lezzetli hem de berrak olması için demliğe koyulan suyun taze ve temiz olması önerilir.

Çayın saklandığı kavanozun ışık almaması ve rutubetsiz bir ortamda muhafaza edilmesi tavsiye edilir. Bu sayede aromasının bozulması önlenebilir.

Lezzetli çay demlemek için satın alınan çayın kaliteli olması gerekir.

Demlemeye bırakılan çayın kısık ateşte olması önerilir.

Demleme seviyesi iyi ayarlanmalı. Zira çayın acı olması demleme seviyesi ile önlenebilir.