Lezzetli ama zehirli! Kahvaltı sofrasındaki bu besin depresyonu tetikliyor

Kızartılmış besinlerle dolu kahvaltı sofralarına hepimiz aşinayız. Çin'de yapılan bir araştırma depresyon ve patates kızartması arasındaki bağlantıyı ölçtü. Peki patates kızartmasının ruh sağlığı üzerindeki etkisi ne? İşte yanıtı...

Lezzetiyle birçok kişinin başını döndüren patates kızartmasının etkileri araştırıldı. Kaygı düzeyinde belirli etkileri olan patates kızartması depresyonu tetikler mi? İşte o araştırma ve sonuçları...

Patates kızartması - yağlı, nişastalı ve birçokları için rahat bir besindir. Ancak kızarmış yiyeceklere uzanmak ruh sağlığını olumsuz etkileyebilir.

Çin'in Hangzhou kentindeki bir araştırma ekibi, kızarmış yiyeceklerin, özellikle patates kızartmasının sık tüketiminin, kızarmış yiyecekler yemeyen insanlara göre %12 daha yüksek kaygı riski ve %7 daha yüksek depresyon riski ile bağlantılı olduğunu buldu.

Bağlantı, genç erkekler ve genç tüketiciler arasında daha belirgindi.

RUH SAĞLIĞINI OLUMSUZ TETİKLİYOR

Kızarmış yiyecekler, obezite, yüksek tansiyon ve diğer sağlık etkileri için bilinen risk faktörleridir. PNAS dergisinde Pazartesi günü yayınlanan makaleye göre, bu sonuçlar "ruh sağlığı için kızarmış yiyecek tüketimini azaltmanın önemi konusunda bir yol açıyor" .

Bununla birlikte, beslenme üzerine çalışan uzmanlar, sonuçların ön hazırlık niteliğinde olduğunu ve kızarmış yiyeceklerin zihinsel sağlık sorunlarına yol açıp açmadığının veya depresyon veya anksiyete belirtileri yaşayan kişilerin kızarmış yiyeceklere yönelip dönmediğinin kesin olmadığını söylüyor.

Yeni bir araştırmaya göre, özellikle yumurtalık kanseri için kanser riski ve ölüm oranı, daha fazla ultra işlenmiş gıdalar tüketildikçe arttı.

Yumurtalık ve diğer kanser ölümleriyle bağlantılı ultra işlenmiş gıdalar, çalışma bulguları

Çalışma 11.3 yılda 140.728 kişiyi değerlendirdi.

İlk iki yıl içinde depresyon tanısı konan katılımcılar çıkarıldıktan sonra, kızarmış yiyecek tüketenlerde toplam 8.294 anksiyete ve 12.735 depresyon vakası bulunurken, özellikle patates kızartmasının depresyon riskinde önceki yıla göre %2 artış olduğu bulundu. kızarmış beyaz et.

Çalışma ayrıca, düzenli olarak birden fazla porsiyon kızarmış yiyecek tüketen katılımcıların daha genç erkekler olduğunu bulmuştur.

DEPRESYON RİSKİ ARTIYOR

Çalışmaya dahil olmayan bir yaşam tarzı tıp uzmanı olan Dr. David Katz, e-posta yoluyla, "Bu çalışmanın insan bileşeni, tam olarak ne anlama geldiğini gösterebilir: daha fazla kızarmış yiyecek alımının anksiyete / depresyon riskini artırdığını" söyledi.

Kızarmış yiyeceklerin sık tüketilmesi, daha yüksek kaygı ve depresyon riski ile bağlantılıydı.

Altta yatan anksiyete ve depresyon semptomları olanların, kendi kendini tedavi etmenin bir yolu olarak rahatlatıcı yiyeceklere dönebileceğini söyledi.

Sağlıksız yiyecekler ve yetersiz beslenme, bu yeni çalışmada alıntılanan önceki bir çalışmada görüldüğü gibi, kişinin ruh halini düşürebilir ve zihinsel sağlık durumunu ilerletebilir .