AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Nohut yemeği tarifi için nohut pişirmenin püf noktalarını bilmek gerekiyor. Nohut haşlarken genelde birçok kişi nohut kabuklarından yakınır. Çünkü nohut kabukları yemeğin üzerinde hoş görüntü vermez. Peki, nohut nasıl pişirilir?
NOHUTU HIZLI PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI
Nohutu haşlamak yemek menünüzü kolaylaştırabilir. Haşlanmış nohutun fazlasını dondurucuya koyarak sonrasında kullanabilirsiniz. Nohutu hızlı pişirmenin birkaç püf noktası var.
Akşamdan suya koymak
Nohutu pişirmeden önce suyla yıkayın ve akşamdan soğuk suya koyun. Sabaha kadar bekleyen nohut su çeker ve yumuşar. Bu da kolay pişmesini sağlar. Bir gece boyunca soğuk suda bekleyen nohutlar sabaha pişmeye hazır hale gelir. Nohutun suda ayrılan kabukları da alınarak atılır.
1 kaşık karbonat eklemek
Nohutları beklettiğiniz soğuk suyun içine bir çay kaşığı karbonat da ekleyebilirsiniz. Karbonat nohutun dış kabuklarını suya göre daha fazla yumuşatarak daha kolay pişmesini sağlar.
1 kaşık limon suyu eklemek
Haşlama suyuna ekleyeceğiniz birkaç damla limon suyu da nohutların pişerken daha hızlı yumuşamasını sağlar.