Lezzetle kalmıyor nohutu hızlı pişiriyor! Haşlama suyuna 1 kaşık ekleyin

Nohut pilav ikilisi kışın en favori yemek menüsü. Peki, nohut nasıl haşlanır? Nohutun kolay pişmesi için bir gece önceden suda bekletmek yetmiyor. Nohut haşlama suyuna ekleyeceğiniz bir kaşık malzeme pişmesini hızlandırabilir. İşte nohutu en hızlı pişiren püf noktası…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Nohut yemeği tarifi için nohut pişirmenin püf noktalarını bilmek gerekiyor. Nohut haşlarken genelde birçok kişi nohut kabuklarından yakınır. Çünkü nohut kabukları yemeğin üzerinde hoş görüntü vermez. Peki, nohut nasıl pişirilir?

NOHUTU HIZLI PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

Nohutu haşlamak yemek menünüzü kolaylaştırabilir. Haşlanmış nohutun fazlasını dondurucuya koyarak sonrasında kullanabilirsiniz. Nohutu hızlı pişirmenin birkaç püf noktası var.

Akşamdan suya koymak

Nohutu pişirmeden önce suyla yıkayın ve akşamdan soğuk suya koyun. Sabaha kadar bekleyen nohut su çeker ve yumuşar. Bu da kolay pişmesini sağlar. Bir gece boyunca soğuk suda bekleyen nohutlar sabaha pişmeye hazır hale gelir. Nohutun suda ayrılan kabukları da alınarak atılır.

1 kaşık karbonat eklemek

Nohutları beklettiğiniz soğuk suyun içine bir çay kaşığı karbonat da ekleyebilirsiniz. Karbonat nohutun dış kabuklarını suya göre daha fazla yumuşatarak daha kolay pişmesini sağlar.

1 kaşık limon suyu eklemek

Haşlama suyuna ekleyeceğiniz birkaç damla limon suyu da nohutların pişerken daha hızlı yumuşamasını sağlar.