Lezzetine doyum olmayan kar tatlısı tarifi ve malzemeleri

Kar tatlısı tarifi soğuk kış günlerinde sıcak çayınıza eşlik edecek. Kar tatlısı Hindistan cevizi ile yapılan şerbetli ve sütlü bir tatlıdır. Hindistan cevizinin kar tanelerini andırması nedeniyle adına kar tatlısı denmiştir. İşte hem lezzetiyle hem de tadıyla iştah kabartan kar tatlısı tarifi ve malzemeleri...

Hindistan cevizi ile yapılan kar tatlısı tarifi ikindi çayı tariflerinin aranan lezzeti. Şerbetli bir tatlı olan kar tatlısı hem pratik hem de evde bulunan malzemelerle yapılıyor. İşte çay ve kahvelerinizi lezzete dönüştürecek kar tatlısı tarifi ve malzemeleri...

KAR TATLISI İÇİN MALZEMELER

1 paket tuzsuz etimek (İstenen miktara göre iki katını da yapabilirsiniz)

Şerbeti için:

2 su bardağı su

1, 5 su bardağı toz şeker

2 damla limon suyu

Kreması için:

5 su bardağı süt

6 yemek kaşığı pirinç unu

2 fincan toz şeker

1 paket vanilya

Üzeri için:

1 paket krem şanti

1 su bardağı süt

Hindistan cevizi

KAR TATLISI TARİFİ YAPILIŞI

Her tatlıda olduğu gibi önce şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu karıştırarak tencereye alın. Kaynamaya başlayınca limonu sıkın. Birkaç dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.

Etimekleri borcama sırayla dizin ve üzerine şerbeti dökün. Krema için tencereye pirinç ununu, şekeri ve sütü katıp ocağın altını açın ve sürekli karıştırın. Krema kaynayınca 1 paket vanilyayı ekleyerek karıştırın.

Kremayı sıcak sıcak etimeklerin üzerine dökün. Krem şantiyi sütle çırpın ve köpürtün.

İyice soğuyan muhallebinin üzerine sürün, Hindistan cevizi serpip dolapta beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...