Yemek sofralarında meze olarak tüketilen ıspanak borani tarifi merak ediliyor. Zuhal Topal'la Yemekteyiz'i izleyenler bugünkü menüde yer alan ıspanak boraninin yapılışını araştırıyor. Ispanak borani malzemeleri arasında ıspanak, sarımsak, yoğurt ve tuz yer alıyor. İşte 3 adımda nefis ıspanak borani tarifi ve malzemeleri...
ISPANAKLI BORANİ MALZEMELERİ
400 gram ıspanak
4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
400 gram süzme yoğurt
Yeteri kadar tuz
1. Ispanak borani tarifi için öncelikle kıyılmış ıspanağı haşlayıp, fazla suyunu iyice süzün. Renginin koyulaşmasını önlemek için tuzlayın.
2. Ayrı bir yerde kıyılmış sarımsağı zeytinyağı ile karıştırıp, ıspanağa ilave edin.
3. Süzme yoğurt ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp, dereotu ile süsledikten sonra servis yapın.