Lezzetin sırrı çözüldü: İşte mantarlı makarna tarifi!

Mantarlı makarna tarifi, makarna tüketmeyi seven birçok insan tarafından araştırılabiliyor. Çünkü bu yiyeceğe farklı bir lezzet katabilen mantar, adeta damaklardan silinmeyecek bir tat bırakabiliyor. İşte mantarlı makarna tarifi…

Mantarlı makarna tarifi birçok insan tarafından araştırılabiliyor. Çünkü pek çok insan, öğle yemeklerinde ve akşam yemeklerinde makarna tüketmeyi tercih edebiliyor. Ancak sürekli aynı tarzda makarna tüketmek birçok insanı rahatsız edebiliyor. Bu nedenle farklı tarifler de araştırılabiliyor. Ayrıca lezzetin sırrı da adeta çözüldü. Çünkü mantarlı makarna tarifi pratik bir şekilde hazırlanabiliyor.

MANTARLI MAKARNA TARİFİ

Mantarlı makarna tarifi birkaç malzeme ile kolayca hazırlanabiliyor. Nitekim mantarlı makarna tarifi için gereken malzemeler şu şekilde;

300 gram kültür mantarı.

4 su bardağı sıcak su.

½ paket kalem makarna (isteğe bağlı olarak farklı makarnalar da kullanılabilir).

1 yemek kaşığı tereyağı.

1 çay kaşığı karabiber.

1,5 çay kaşığı tuz.

HAZIRLANIŞI

Mantarlı makarna tarifi için yukarıdaki malzemeler toparlandıktan sonra yapılışına geçilebilir. İşte mantarlı makarna tarifinin hazırlanışı;

4 su bardağı su, derin bir tencereye koyulur ve kaynatılır.

Kaynayan suya tuz ve markana eklenir.

Yaklaşık 7 dakika haşlandıktan sonra süzülür.

Ardından 1 yemek kaşığı tereyağı tavada eritilir ve temizlenmiş olan mantarlar tavada çevrilir.

Mantarlar suyunu salıp çekince, tuz ve karabiber eklenir (damak tadına göre).

Sonra haşlanan makarna ve mantarlar birleştirilerek güzelce karıştırılır.

Devamında hazırlanan makarnanın üzerine tercihe bağlı olarak kıyılmış maydanoz serpilir.

Ardından hazırlanan mantarlı makarna tarifi afiyetle tüketilebilir.