Lezzeti parmak ısırtan tatlı: Enfes şekerpare tarifi, çayın yanına

Şekerpareler geleneksel Türk şerbetli tatlılardan biridir. Şekerpare ağızda dağılıyor ve tatlı arzunuzu kesiyor. Lezzeti tam ölçüsünde şekerpare nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Bir adedi dahi tatlı krizini çözen tarifte yok yok. Yumuşacık kıvamlı hamuru olan şekerpare nasıl yapılır? İşte adım adım tam ölçüsünde şekerpare tarifi...

Şerbetiyle birlikte ağızda dağılan, tam ölçülü şekerpare tarifi geliyor ��

�� Şekerpare Tarifi

(4–6 kişilik)

�� Malzemeler:

Hamuru için:

125 g tereyağı (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı irmik

1 çay bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta

1 paket vanilin

1 paket kabartma tozu

2,5 su bardağı un (kontrollü ekle)

Şerbeti için:

2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

Birkaç damla limon suyu

Üzeri için:

Bütün fındık veya badem (isteğe bağlı)

�� Şerbeti Hazırla:

1️⃣ Su ve şekeri tencereye al.

2️⃣ Kaynamaya başlayınca 5–6 dakika kısık ateşte kaynat.

3️⃣ Birkaç damla limon suyu ekle, ocaktan al ve soğumaya bırak.

�� Hamuru Yap:

1️⃣ Oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri, sıvı yağ, yumurta, irmik ve vanilini karıştır.

2️⃣ Kabartma tozunu ve unu azar azar ekle.

3️⃣ Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğur.