Lezzeti midenizi tadı damağınızı doyuruyor: Nohutlu mantı tarifi

Nohutlu mantı içerisindeki doyurucu malzemeler var. Mantı içerisindeki nohutlar iyice yumuşamalı. Akşam yemeğine hazır olan nohutlu mantı nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Kışlık mantılarınızı bol yoğurt ve nohutla tüketebilirsiniz. Nohutlu mantı için mutlaka süzme yoğurt şart. Aksi halde pütür pütür kalıyor. İşte detaylar...

Nohutlu mantı için malzemeler (10 kişilik)

2 su bardağı haşlanmış nohut

1,5 kilo un

3 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı zeytinyağı

3 adet yumurta

1 kâse sarımsaklı süzme yoğurt

6 su bardağı et suyu

2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

2 çay kaşığı tuz

3 su bardağı su

Hazırlanışı

Derin bir yoğurma kabının içerisinde unu ekleyin. Unu; yumurta, zeytinyağı, tuz ve su ile kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.

Mantı hamurunu, yarım saat dinlendirin. Dinlendirilmiş mantı hamurunu iki eşit parçaya ayırın.

Ayırdığınız hamurdan bezeler yapın. Bu hamur bezelerini oklava yardımı ile açın.

Açtığınız hamuru, bıçak ile kare kare kesin. Hamurların içerisine önceden haşlanmış nohut tanelerini ekleyerek kapatın.

Hazırladığınız mantıları, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsine dizin. Mantıları, 180 derecede 10 dakika boyunca kurutun.

Mantılar soğuduktan sonra saklama poşeti ile buzdolabında

saklayabilirsiniz.

Nohutlu mantıyı et suyunda 10 dakika boyunca haşlayın.

Haşladığınız mantının üzerine yoğurt ekleyin. Bir sos tenceresinin içerisinde; baharatları tereyağı ile kızdırın. Kızdırılmış yağı, nohutlu mantının üzerine ekleyerek servis edin.

Nohutlu kışlık mantı hazır, afiyet olsun!