Lezzeti damak çatlatan kırmızı mercimek çorbası! Kıvamı eksilmiyor, içinizi ısıtıyor

Kırmızı mercimek çorbası sebzelerle zenginleşiyor. Kırmızı mercimek çorbası tadımı son derece yumuşak. Kırmızı mercimek çorbası nasıl yapılır? İşte detaylar...

HABER MERKEZİ

Kırmızı mercimek tam bir kış çorbası. Ekmek eşliğinde tüketildiğinde son derece doyurucu olan kırmızı mercimek nasıl yapılır? İşte detaylar...

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 adet orta boy soğan

1 adet havuç (isteğe bağlı)

1 adet patates (isteğe bağlı)

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı ama çok yakışır)

6 su bardağı su (veya tavuk/sebze suyu)

2 yemek kaşığı sıvı yağ (veya tereyağı)

Üzeri için:

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber veya pul biber

Nane (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Hazırlık:

Soğanı yemeklik doğrayın. Havuç ve patates kullanacaksanız, onları da küçük küçük doğrayın.

Soteleme:

Tencereye yağı alın, soğanları ekleyip birkaç dakika kavurun. Salçayı da ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.

Sebzeleri ekleyin:

Havuç ve patatesi ekleyin, 1-2 dakika soteleyin.

Mercimeği ekleyin:

Yıkanmış kırmızı mercimeği tencereye alın. Üzerine suyu ekleyin.

Pişirme:

Tuz ve baharatları da ilave edip karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp mercimekler iyice yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.

Blenderdan geçirme:

Çorbayı el blenderı ile pürüzsüz hale getirin. Kıvamı koyu ise biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.

Üzeri için sos:

Küçük bir tavada tereyağını eritip içine toz biber ve nane (isteğe bağlı) ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirin.

�� Püf Noktaları:

Kimyon, hem lezzet katar hem de mercimeğin gaz yapıcı etkisini azaltır.

Et suyu veya tavuk suyu kullanırsanız çok daha lezzetli olur.

Limonla servis etmek harika bir aroma verir.