Lezzeti damağı çatlatıyor: Yumuşacık pişi tarifi, peynir ve zeytinle...

Lezzetli pişiler için hamurun kıvamı çok önemli. Kabarık ve lezzetli pişiler için tüm malzemelerin iyice karıştırılması gerekiyor. Ilık malzemelerle lezzetlenen pişiler nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Pişiler pişirilmeden önce şekil verilmelidir. Efsanevi lezzet bombası pişiler için malzemeler yavaş yavaş eklenmelidir. Peki lezzet deposu pişi nasıl yapılır?

Pişi Tarifi İçin Malzemeler

4,5 su bardağı un

2 silme tatlı kaşığı tuz

1 paket instant maya

2 tatlı kaşığı şeker

1 su bardağı ılık süt

1,5 su bardağı ılık su

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Pişi hamuru nasıl yapılır?

Yoğurma kabımıza unu alalım, üzerine tuzu ekleyerek karıştıralım.

Unumuzun ortasını havuz şeklinde açalım ve instant mayayı, şekeri, ılık sütü ve suyu ekleyerek orta kısımdan yoğurmaya başlayalım. Yavaş yavaş kenarlardaki unları da hamurumuza ilave edelim.

Eğer hamur cıvık diye un ilavesi yaparsanız katı bir hamur elde ederseniz. Hamurunuz katı olursa da pişiniz yumuşak olmayacaktır.

Hamurumuzu yoğurduktan sonra, mayası geldiğinde taşmasını önlemek için üzerini streçleyelim ve temiz bir bez örterek 60 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.

Mayası gelen hamurumuzu un serptiğimiz tezgahın üzerine alalım ve biraz daha yoğurarak havasını alalım.

Daha sonra hamurumuzu keserek bezeler oluşturalım.

Kestiğimmiz hamurlardan küçük küçük bezeler bezeler oluşturalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim.

Daha sonra elimizle üzerlerine bastıralım ve yayvanlaştıralım.

Sonrasında ucunu una batırdığımız oklava ile bezelerimizin ortalarına delik açalım.

Bu delikler sayesinde hamurlarımızın içerisi daha güzel pişecektir.

Şekil verdiğimiz pişilerimizi kızdırdığımız yağa alalım ve çevirerek arkalı önlü kızarana kadar pişirelim.

Burada ocağınızın çok harlı olmamasına dikkat etmelisiniz.

Ama ocağınıza göre daha küçük bir tava kullanırsanız her tarafı eşit bir şekilde pişecektir.

Tüm hamurlarımız bitene kadar pişirdikten sonra pişilerimizi dilediğimiz gibi servis edelim.

Afiyet olsun.