Lezzeti başınızı döndürecek! Vişne soslu hindi eti nasıl pişirilir?

Lezzeti hafızalarda yer edinecek hindi etinin en muazzam tarifini sizler için derledik. Dünya mutfağında lider bir tat olan hindi etinin bir de vişne soslu deneyin. Parmaklarınızı yiyeceğiniz bu tarifin yapımı da oldukça basittir. Peki vişne soslu hindi eti nasıl pişirilir? Cevabı haberimizde...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Protein ve kalsiyum açısından zengin kümes hayvanı türlerinden biri olan hindi eti sofralarınızı şenlendirmeye geliyor. Pişirmesi zahmetli olsa bile sizler için en basit halini araştırdık. Bu tarif sayesinde özel davet sofralarınızı şenlendirebilirsiniz.

Hindi etini bir de vişne sosuyla denemenizi tavsiye ederiz. Tadı kırmızı etle eş değer olan hindi etini artık yılbaşı sofraları dışında da tercih edeceksiniz.

VİŞNE SOSLU HİNDİ ETİ NASIL PİŞİRİLİR?

MALZEMELER

1 bütün hindi

1 kase vişne

Bir su bardağı su

Yarım su bardağı şeker

Yarım çay bardağı limon suyu

Yarım çay bardağı portakal suyu

Bir yemek kaşığı zeytinyağı

Bir çay kaşığı karabiber

Bir çay kaşığı toz biber

Bir çay kaşığı tuz

Bir çay kaşığı kekik, fesleğen ve nane

YAPILIŞI

Vişneleri blendırdan geçirin.

Ardından bir süzek yardımıyla süzün.

Küçük bir tencereye vişneyi koyup üzerine su, limon suyu ve şekeri ilave edin.

İyice kaynatın. Ocaktan alın. O sırada da hindir etini parçalara ayırıp düdüklü tencerede 30 dakika kaynatın.

Suyunu süzün. Bir dikdörtgen tepsiye yağlı kağıt serin. Üzerine hindi parçalarını koyun.

En son vişne karışımına portakal suyunu, zeytinyağını ve baharatları ekleyin.

Hindi etinin üzerine döküp iyice yedirene kadar karıştırın.

270 derece ısıttığınız fırına hindi etini koyun ve 1 buçuk saat boyunca bekleyin.

Kızaran hindi etinizi çıkarın servise hazır.

Afiyet şifa olsun...

Kalabalık sofra konseptleri nelerdir? Cıvıl cıvıl masalarda yeni yıl ipuçları...

Güzelliğiniz göz dolduracak! 2023 yılının en trend kırmızı kıyafetler...