AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Protein ve kalsiyum açısından zengin kümes hayvanı türlerinden biri olan hindi eti sofralarınızı şenlendirmeye geliyor. Pişirmesi zahmetli olsa bile sizler için en basit halini araştırdık. Bu tarif sayesinde özel davet sofralarınızı şenlendirebilirsiniz.
Hindi etini bir de vişne sosuyla denemenizi tavsiye ederiz. Tadı kırmızı etle eş değer olan hindi etini artık yılbaşı sofraları dışında da tercih edeceksiniz.
1 bütün hindi
1 kase vişne
Bir su bardağı su
Yarım su bardağı şeker
Yarım çay bardağı limon suyu
Yarım çay bardağı portakal suyu
Bir yemek kaşığı zeytinyağı
Bir çay kaşığı karabiber
Bir çay kaşığı toz biber
Bir çay kaşığı tuz
Bir çay kaşığı kekik, fesleğen ve nane
Vişneleri blendırdan geçirin.
Ardından bir süzek yardımıyla süzün.
Küçük bir tencereye vişneyi koyup üzerine su, limon suyu ve şekeri ilave edin.
İyice kaynatın. Ocaktan alın. O sırada da hindir etini parçalara ayırıp düdüklü tencerede 30 dakika kaynatın.
Suyunu süzün. Bir dikdörtgen tepsiye yağlı kağıt serin. Üzerine hindi parçalarını koyun.
En son vişne karışımına portakal suyunu, zeytinyağını ve baharatları ekleyin.
Hindi etinin üzerine döküp iyice yedirene kadar karıştırın.
270 derece ısıttığınız fırına hindi etini koyun ve 1 buçuk saat boyunca bekleyin.
Kızaran hindi etinizi çıkarın servise hazır.