Son yılların en favori yaz tatlılarından biri de San Sebastian tarifi... İspanya'nın meşhur tatlısı olan San Sebastian yapımı kolay gibi görünen ama kıvamı zor tutturulan bir tatlı. Çünkü çok pişince yanık tadı geliyor, az pişince San Sebastian tadı vermiyor.
SAN SEBASTİAN TARİFİ İÇİN NE LAZIM?
Labne peyniriyle kremanın muhteşem buluşmasıyla ortaya çıkan San Sebastian tarifinde püf noktalardan biri yumurtaların teker teker eklenmesidir. Pişirme kontrollü olmalıdır. San Sebastian tarifi için aslında fırında cheesecake denilebilir. İşte çay yanına San Sebastianın yapılışı...
SAN SEBASTİAN TARİFİ MALZEMELER
200 Gram labne peyniri
200 Gram taze krem peynir
3/4 (Üç Çeyrek) su bardağı toz şeker
3 Adet oda sıcaklığında büyük boy yumurta
1 Su -bardağı oda sıcaklığında krema
SAN SEBASTİAN TARİFİ
San Sebastian cheesecake tarifi defterinizin en sevilen tatlısı olabilir. İşte 3 adım...
1. Öncelikle labne peynirini mikserin haznesine alın. Krem peyniri ve toz şekeri ekleyin ve pürüzsüz olana kadar çırpın.
2. Yumurtaları teker teker her biri karıştıktan sonra ekleyin. Kremayı ekleyin ve sadece karışana kadar karıştırın. Unu ekleyin ve sadece karışana kadar karıştırın.
3. 20 cm'lik kelepçeli kalıba pişirme kâğıdı serin ve içine harcı boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında iyice kızarıp ve ortası hafif sallanana kadar pişirin. San Sebastian cheesecake tarifinde en önemli püf nokta pişirilmesidir. Afiyet olsun...