Lezzet şöleni karışık mücver tarifi! Püf noktası kızgın yağda pişirilmesi

Karışık mücver içinde birbirinden farklı sebzeler var. Karışık mücver mutlaka kızgın yağda pişirilmeli. Peki kahvaltılık mücver nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Yumuşacık tadımlı mücverin detaylarını sizler için hazırladık. Tüm malzemeleri ufalamak çok önemli. İyice harmanlanması gereken bu karışım kızartılıyor. İşte detaylar...

KARIŞIK MÜCVER TARİFİ

1 adet yumurta

1 orta boy patates

1 orta boy soğan

1 havuç

1 adet kabak

6 yemek kaşığı un

Yarım paket kabartma tozu

Tuz

Karabiber

Pulbiber

Yarım demet maydanoz (Dilerseniz dereotu da kullanabilirsiniz)

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kızartmak için

Ayçiçek yağı

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri rendeleyin.

Suyunu sıkıp dökelim.

Rendelediğimiz malzemenin içine diğer tüm malzemeleri katıp kaşık yardımı ile karıştıralım.

Ocakta kızgın yağın içine 1 kaşık alıp önlü arkalı pişirelim. Afiyet olsun��