Magma keki tadı ve kıvamıyla çok seviliyor. Magma kekinin püf noktası ise 1 gece buzdolabında dinlenmesi. Peki magma keki nasıl yapılır? İşte yanıtı...
Magma kek tarifi için malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Kreması için :
4 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
Yarım su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı labne peyniri (Peynir yoksa eğer alternatif olarak 1 poşet krem şanti )
Üzeri için :
Hazır çikolata sosu (İsteğe bağlı çikolata sos olmadan da harika bir tat )
Hazırlanışı
Kreması için labne peyniri hariç diğer malzemeleri uygun bir tencereye alıp karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Krema soğuyunca labne peynirini ekleyip mikser ile çırpın.
Keki için çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup çırpın.
Süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.
Ardından kakaoyuda ekleyip tekrar karıştırın.
Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip son kez çırpın.
Yağlanmış kelepçeli kalıba kek hamurunu dökün.
Kekin kenarlarından 2 parmak kadar boşluk bırakarak hazırlanan kremayı kaşık yardımıyla üzerine ekleyin.
170 derecede de 40-45 dk pişirin.
Kek soğuyunca kalıptan çıkarıp üzerine çikolata sosu ekleyip dilediğiniz gibi süsleyin. Tarifte dediğim gibi sos olmadan da yapabilirsiniz.
Bir gece buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz.