Lazer epilasyon yaptırırken yanmayın! Cihazlara dikkat

Lazer epilasyon yaptırırken vücudunun farklı yerlerinde üçüncü derece yanıklar oluşan çok kişi duyuyoruz. Uzmanlar, lazer için seçilen yere dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor. İşte lazer epilasyonda yanıkların olmaması için öneriler…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Lazer epilasyon uygulaması kadınlar ve erkekler için çok popüler. Fakat lazer yaptırırken vücudunda yanık oluşan kişi sayısı da çok fazla. Hatta birçok kuaför ve güzellik merkezi yasal olmadığı halde lazer epilasyon uyguluyor. Bu da yaptıran kişiler için risk demek. Peki, lazer yaptırılacak yer nasıl seçilmeli? Lazer epilasyon yanığına karşı neye dikkat edilmeli? İşte yanıtlar...

LAZER EPİLASYON YAPTIRIRKEN BUNLARA DİKKAT

Özellikle İstanbul'da lazer epilasyon merkezi sayısı oldukça fazla. Bu durum merdiven altı yerlerin sayısını da artırıyor. Lazer epilasyonu eğer uzman kişiler tarafından uygulanmazsa yanıklar olabilir. Bu yüzden lazer epilasyon merkezi seçerken eğitimli uzman personellerin bulunduğu hastane veya doktor klinikleri olmasına dikkat etmek gerekir.

Şeker gibi kronik hastalığınız varsa mutlaka doktorunuza danışarak lazer uygulaması yaptırılmalıdır.

Lazer epilasyon cihazları FDA ve CE onaylı olmaları gerekir.

Her epilasyon cihazı her kıl tipine uygun değildir. Hem uzmandan bilgi almak hem de birkaç tip epilasyon cihazı olan merkezler seçmek gerekir.

Lazer epilasyon merkezi seçerken kurumla ilgili yorumları, daha önce gidenlerin fikirlerini, uzman personelleri araştırmakta fayda var. Bu konularda tanıdık fikri almak da önemlidir.