Lazer epilasyon yaptıranlar bu kuralları mutlaka bilmeli! Cildiniz tahriş olup yaralanabilir

Lazer epilasyon için en uygun mevsim kış. Çünkü Güneş epilasyon yapılan bölgede leke bırakabilir. Peki lazer epilasyon yaptıranlar nelere dikkat etmeli? İşte yanı

Günümüzde lazere gitmeyenler yok denecek kadar az. Tüysüzlük ve temizlik için birçok kişi güzellik merkezlerinin kapısını çalıyor. Peki lazer epilasyon yaptıranlar nelere dikkat etmeli? İşte yanıtı...

LAZER EPİLASYON HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Lazerden sonra ilk 24 saat duş almamalısın.

24 saat geçtikten sonra nazik bir temizleme jeli ve onarıcı bir bakım kremi kullanabilirsin.

48 saat sonunda aloe vera jeli cilt bakım rutinine dâhil edebilirsin.

Mutlaka güneş kremi kullanmalı ve gün içinde yenilemelisin.

İlk 24 saat içinde yüksek oranda terlemeye sebep olacak ağır spor ve aktivitelerden kaçınmalısın. Ter, lazer işlemi uygulanmış bölgenin tahriş olmasına yol açabilir.

LAZER EPİLASYON SONRASI DUŞ ALINIR MI?

Lazer sonrası hemen duş alınmamalıdır. Genel olarak hiçbir doktor lazer işlemi sonrası 8 saat duş almayı önermez. Bazıları ise lazer epilasyondan sonra duştan ve banyodan 48 saat uzak durulmasını tavsiye eder.

Lazer sonrası ilk duşunuz ne kadar soğuk olursa o kadar iyi. Sıcak su, ciltteki damarların genişlemesine ve tahrişe neden olur. Lazer epilasyon sonrası ilk birkaç duşunuzu ılık yapmanız cildinize iyilik olacaktır.

LAZER EPİLASYON SONRASI KESE YAPILIR MI?

Bilinmesi gereken en önemli noktalardan biri de, lazer işlemi sonrası kese, ovma yahut sert lif kullanılmaması gerektiği. Lazer epilasyondan sonra bir hafta kese yapmamalı, bunun yerine nazikçe elinizle yahut yumuşak lifle ovma işlemi yapabilirsiniz.

Lazer epilasyon sonrası duştan çıkınca işlem yaptığınız bölgeye %100 aloe vera jeli sürerek, cildinizin iyileşmesine yardımcı olabilirsiniz.