Lazanya tarifi ve malzemeleri nedir? Lazanya nedir, nasıl yapılır?

Lazanya ile ziyafet çekmeyi seven, ancak hızlı bir versiyonunu nasıl hazırlayacağını bilmeyenler için tarifler bunlar. Pişirmede hamur yok. Bunun yerine, yemeğin temeli olarak ince Ermeni lavaşı kullanılır. Geriye kalan tek şey kıyma dolgusunu domates ve beyaz krema sos ile hazırlamak. Tariflerin diğer önemli noktalarını haberimizin detayında bulabilirsiniz. İşte Lazanya tarifi ve malzemeleri

Yağlı yiyecekleri sevmiyorsanız diyet lazanya yapabilirsiniz. Çok fazla seçenek var: etli, mantarlı ve sebzeli. Ev hanımları değişik yemek tariflerini denemeyi severler, evde pratik olarak yapabileceğiniz yemeklerden lazanya hazırlamanın birçok yolu vardır. Sadece hamur veya hazır lazanya yapraklarını değil, Ermeni lavaşlarını da kullanabilirsiniz. İlk temel versiyon tavuk ve Ermeni lavaşı olacak. Peki Lazanya nedir, nasıl yapılır? Lazanya tarifi ve malzemeleri nedir?

İtalya asıllı bir yemek olan lazanyanın seveni ülkemizde de oldukça fazla. Market raflarında hazır halde satılan lazanyayı farklı soslar ve baharatlarla yapabilirsiniz. Rendelenmiş kaşar ya da değişik peynir çeşitleri kullanarak da lazanya hazırlayabilirsiniz.

Hamur tabakalarını kendimiz hazırlayıp keselim. Sadece onları şekillendirmek kolay değil, aynı zamanda taze yumurta lazanyasından yapılan bir yemeğin tadı tamamen farklı olacak. Orta derecede yağ içeriğine sahip kıyılmış et seçmeye çalışın, ancak istenirse tereyağı kullanabilirsiniz, sadece sosta değil, aynı zamanda dolguya biraz da ekleyebilirsiniz.

Lazanya, peynir, domates sosu veya ragù ile yapılan İtalya asıllı bir yemektir. Lazanya sözcüğü, başta pişirme kabının adı olsa da, günümüzde sadece yemeğin adına lazanya denilmektedir.Farklı katmanlarda ve farklı şekillerde yapılabilen yemeğe, ricotta veya mozzarella peyniri eklenebilmektedir. İşte makarna tariflerine ek olarak lazanya denemek isteyenler için adım adım tarif.

Lazanya, tüm dünyada bilinen popüler bir İtalyan yemeğidir. İnce hamur tabakaları sulu et veya sebze, mantar dolgulu ve peynirle tatlandırılmış. Hepsi birlikte İtalyan mutfağından lezzetli bir tat veriyor.

Lazanya hamurunun hazırlanması çok kolaydır, ancak istenirse dondurulmuş, hazır olarak satın alınabilir - tadı bundan değişmeyecektir.

Malzemeler:

  1. 65-70 gr. buğday unu;
  2. 50-55 gr. irmik;
  3. 200-230 ml. Süt;
  4. tuz;
  5. Yumurta;
  6. 700 gr. kıyılmış tavuk eti ve sığır eti;
  7. dört domates;
  8. iki diş sarımsak;
  9. biraz fesleğen ve maydanoz;
  10. öğütülmüş karabiber;
  11. 800 ml sos için süt;
  12. yarım paket tereyağı;
  13. 120 g sos için un;
  14. zeytin yağı;
  15. 150 g Parmesan Peyniri.
  16. 1 paket lazanya

İç harcı için:

* 500 gram dana kıyma

* 1 çay bardağı sıvı yağ

* 2 adet soğan

* 2 adet domates

* 2 diş sarımsak

* 2 adet kırmızı köz biber

* 3 adet sivri biber

* 1 adet havuç

* 1 tatlı kaşığı pesto sos

* Karabiber

* Pul biber

* Yeterince tuz

Beşamel sos için:

* 2 çorba kaşığı tereyağı

* 4 çorba kaşığı un

* 850 mililitre süt

* Yeterince tuz

Üzeri için:

* 250 gram taze kaşar

LAZANYA NASIL YAPILIR?

Soğanların ve domateslerin kabuklarını soyun, yıkayın ve küp küp doğrayın. Sarımsakları soyun, yıkayın ve rendeleyin. Biberleri yıkayıp, orta kalınlıkta doğrayın. Havucun kabuğunu kazıyın, yıkayın ve rendeleyin.Yağı pişirme tenceresine alın, üzerine soğan ve kıymayı ilave edin, ara sıra karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Üzerine biberleri, havuç ve sarımsağı ekleyin. Bu şekilde de 3 dakika kavurun.

Üzerine domatesi ekleyin, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Baharatlar, pesto sosu ve tuzu ekleyin, karıştırın ve ocağı kapatın .Lazanyaları makarna haşlar gibi haşlayın ve kevgir yardımıyla suyun içinden süzerek alın. Fırın kabını birkaç damla sıvı yağ ile yağlayın. Hazırladığınız beşamel sostan kepçe yardımı ile fırın kabına yarım kepçe yayın. Üzerine bir sıra haşlanmış lazanya yerleştirin.

Üzerine hazırladığınız kıymalı harçtan yayın, üzerine beşamel sos ekleyin. Bu sırayı tüm malzemeler bitene kadar tekrarlayın. En üste beşamel sos ve kaşar peyniri serpin.200 derece ısınmış fırında yaklaşık 25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.