Lavanta mucizeli saç maskesine bayılacaksınız

''Saç sefadan tırnak cefadan uzar.'' dese de büyüklerimiz uzun ve sağlıklı saçlar herkesin hayali. Özellikle kadınlar için saç bakımı büyük dert. Biz de sizler için saçları uzatan, parlaklık veren ve gürleştiren harika bir saç maskesi tarifi hazırladık. Evde bitkisel yağlar ve otlar ile yapabileceğiniz sağlıklı saç maskesi sonrasında pırıl pırıl saçlara sahip olacaksınız.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Vitamin eksiliğine ve genetik faktörlere bağlı olarak güçsüz ve sağlıksız saçlar olabiliyor. Sizler için hazırladığımız saç maskesi, sağlıklı bir şekilde saçlarınızı uzatırken saçlarınıza parlaklık da katacak. İşte evde hazırlanabilir doğal saç maskesi tarifi!

SAÇ MASKESİ MALZEMELER

1 tatlı kaşığı argan yağı

1 tatlı kaşığı hint yağı

1 tatlı kaşığı badem yağı

UYGULAMA

Tüm malzemeleri yuvarlak bir kase içerisine alın. Karıştırın. Daha sonra ellerinizle saç diplerinden başlayarak masaj şeklinde kafanıza yedirin. Bu uygulamayı saçlarınıza da yapın. 25-30 dakika yağ karışımını saçlarınızda bekletin.

DURULAMA

Durulamayı özel bir lavanta suyu ile yapın. 1 yemek kaşığı lavantayı 1.5 litre kaynamış su içerisinde 20 dakika bekletin. Sonra soğumaya alın. Saçlarınızı yıkarken son olarak lavanta suyu ile durulayın. Saçlarınızın düzenli uygulama sonrasında uzadığını göreceksiniz.