Lavabo mis gibi kokuyor! Meğer çözümü bu kadar basitmiş

Mutfak lavabosu evde en sık kullanılan yerlerden biri olarak gösterilebiliyor. Bu sebeple mutfak lavabosunda kötü koku oluşması, insanların canını sıkabilir. Öte yandan kötü kokuyu adeta ortadan kaldıran bir yöntem de bulunuyor. Ayrıca söz konusu yöntem sayesinde, lavabo mis gibi kokuyor. İşte detaylar…

Mutfak lavabosunda kullanıma bağlı olarak kötü koku oluştuğu görülebilir. Ayrıca söz konusu kötü koku birçok insanı rahatsız edebilir. Bu nedenle oluşan kötü kokuyu önlemenin yöntemleri de araştırılabiliyor.

Lavabodaki kötü kokuyu önleyebilen bir yöntem bulunuyor. Ayrıca o yöntem, ''meğer çözümü bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor. Öte yandan söz konusu yöntem kötü kokuyu önlemesinin yanı sıra, lavabonun mis gibi kokmasını da sağlayabiliyor.

LAVABO ADETA MİS GİBİ KOKUYOR

Lavaboda oluşan kötü koku, karbonat ve vanilya yöntemi sayesinde adeta ortadan kalkıyor. Ayrıca söz konusu yöntem, ''meğer çözümü bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor. Öte yandan söz konusu yöntemin uygulanışı aşağıda yer alıyor.

Yarım fincan karbonata birkaç damla vanilya yağı eklenir ve karıştırılır.

Elde edilen karışım mutfak lavabosuna dökülür ve ortalama 1 saat bekletilir.

Sonra sıcak su akıtılır ve kötü kokunun adeta ortadan kaybolduğu görülebilir.

Not: Vanilya yağı yerine; portakal, nane veya lavanta gibi farklı kokulu esansiyel yağlar da tercih edilebilir. Ayrıca söz konusu yağlar sadece kötü kokuyu adeta ortadan kaldırmaz, lavabonun mis gibi kokmasını da sağlayabilir.

Çatal ve bıçaklarda leke oluştuysa dikkat! İşte çıkartmanın kolay yolu