Lastik gibi uzayan kuymak tarifi: Kısık ateşte pişirin, doyurucu

Mıhlama geleneksel kahvaltılık lezzetlerden biridir. Mıhlamanın püf noktası içindeki peynirin uzadıkça uzamasıdır. Mıhlama içerisine su yavaşça eklenmelidir. İşte efsanevi lezzet mıhlama tarifi...

HABER MERKEZİ

Mıhlama için mısır unu ile kaynar suyun sürekli kavrulması gerekir. Akışkan hale gelene kadar kavurmak gerekir. Kısık ateşte pişirilen bu tarif kahvaltınızın gözdesi olacak. İşte detaylar...

Kaşar ile Kuymak (Mıhlama) Tarifi İçin Malzemeler

2 tepeleme kaşık tereyağı

3, 5-4 tepeleme kaşık mısır unu

Tuz

1 bardak doğranmış kaşar peyniri

Kaynar su

Kaşar ile Kuymak (Mıhlama) Tarifi Nasıl Yapılır?

Tereyağı eritilir ve mısır unu ilave edilir.

Mısır unu, irmik gibi iri çekim olursa daha iyi olur.

Mısır unu nun kokusu çıkıp, hafif renk dönene kadar kavrulur.

Kaynar su yavaş yavaş ilave edilir ve sürekli karıştırılır.

Karıştırdıkça gerekli görülürse su ilave edilir.

Su yaklaşık 2, 5-3 bardak kadar ama miktarı vermememin sebebi her mısır ununun su miktarını farklı kaldırması.

Hazır un kıvamlı olan ile daha iri hatta el yapımı olanların hepsi farklı miktar su alıyor.

Boza gibi yada daha akışkan bir hal alana kadar su ilave etmek gerekir.

Tuz ilave edilip katıştırılır. Daha sonra altı yarım ateşte üstüne yağları çıkana dek pişirilir.

Bu arada tavanın her yerinin göz göz kaynamış olması gerekir.

Kaşarlar her yerine denk gelecek şekilde içine atılır ama hiç karıştırılmaz.

Kaşarların da eriyip yağı üste çıktığında kapatılır.

Afiyet olsun.