KADİR TEKİN
Az malzemeyle maksimum lezzet arayanlara özel tarif. Karnı doyursa da gözleri doyuramayan bu kızarmış tavuk tarifini sizler için derledik. İşte tarifin detayları...
MALZEMELER
Tavuk için:
6-8 adet tavuk but / kanat / baget (istediğin parçalar)
1 su bardağı süt veya ayran
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Pane için:
1 su bardağı un
1 çay bardağı mısır nişastası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kızartmak için:
Sıvı yağ
KIZARMIŞ TAVUK YAPILIŞI
Marine etme:
Tavukları bir kaba al, üzerine süt/ayran, tuz, baharatları ekle.
Streçle kapat, buzdolabında en az 1 saat (ideali 4-5 saat) dinlendir.
Pane harcı:
Ayrı bir kapta un, nişasta, tuz, varsa kabartma tozunu karıştır.
Tavukları paneleme:
Marine ettiğin tavukları bu karışıma bulayıp iyice her yerini kapla.
Kızartma:
Derin bir tencerede yağı ısıt (yağ çok kızgın olmamalı yoksa dışı yanar içi çiğ kalır).
Tavukları azar azar, yağa dikkatlice bırak.
Parçaların boyutuna göre yaklaşık 10-15 dakika altın renginde kızarana kadar pişir.
Servis:
Kâğıt havluya alıp fazla yağını süzdür. Afiyet olsun!