Lale gibi kızaran tavuk tarifi

Dışı çıtır çıtır lale gibi kızaran, içi yumuşacık olan bu kızarmış tavuk tarifi çok beğenilecek. Bir yiyenin bir daha isteyeceği, yerken parmaklarını da yiyeceği çok lezzetli, üstelik bir o kadar da pratik kızarmış tavuk tarifi sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Peki, kızarmış tavuk nasıl yapılır?

KADİR TEKİN

Az malzemeyle maksimum lezzet arayanlara özel tarif. Karnı doyursa da gözleri doyuramayan bu kızarmış tavuk tarifini sizler için derledik. İşte tarifin detayları...

MALZEMELER

Tavuk için:

6-8 adet tavuk but / kanat / baget (istediğin parçalar)

1 su bardağı süt veya ayran

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

1 çay kaşığı sarımsak tozu

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Pane için:

1 su bardağı un

1 çay bardağı mısır nişastası

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kabartma tozu

Kızartmak için:

Sıvı yağ

KIZARMIŞ TAVUK YAPILIŞI

Marine etme:

Tavukları bir kaba al, üzerine süt/ayran, tuz, baharatları ekle.

Streçle kapat, buzdolabında en az 1 saat (ideali 4-5 saat) dinlendir.

Pane harcı:

Ayrı bir kapta un, nişasta, tuz, varsa kabartma tozunu karıştır.

Tavukları paneleme:

Marine ettiğin tavukları bu karışıma bulayıp iyice her yerini kapla.

Kızartma:

Derin bir tencerede yağı ısıt (yağ çok kızgın olmamalı yoksa dışı yanar içi çiğ kalır).

Tavukları azar azar, yağa dikkatlice bırak.

Parçaların boyutuna göre yaklaşık 10-15 dakika altın renginde kızarana kadar pişir.

Servis:

Kâğıt havluya alıp fazla yağını süzdür. Afiyet olsun!