Lakerda nedir? Lakerda nasıl yapılır? Lakerda yapımı tarifi

Balık sevenlerin vazgeçemediği lakerdaya talep arttı. Salatasından yemeğine kadar birçok çeşidi yapılan lakerdanın kavanozu 350 liradan satılıyor. Peki, lakerda nasıl yapılır? Evde lakerda yapılır mı? Tuzlanan palamuttan yapılan lakerdanın püf noktası palamudun iri olması ve güzel temizlenmesidir. İşte lakerda yapımının püf noktaları...

Palamutun bu sene bol olması lakerdaya olan talebi artırdı. Lakerda, kilogramlık kavanozlarda 300- 350 liradan satışa sunuluyor. Peki, lakerda nasıl yapılır? Lakerda yapımının birçok püf noktası bulunuyor. İşte "Lakerda nasıl yapılır?" sorusunun cevabı ve adım adım lakerda tarifi...

LAKERDA YAPIMI TARİFİ

Lakerda için öncelikle iri palamutları seçin.

Ardından palamutları dilimler hâlinde kesin. Balıkların omuriliklerini ince uçlu bir tel yardımıyla temizleyin.

Balığın temizlenmesinin ardından 3 gün buzlu suda bekletin. Bu süreçte balıkların kanlarını ayırın ve temizleyin.

Ardından lakerdanın en önemli kısmı olan tuzlama işlemine geçin. Tuzladıktan sonra buzdolabına kaldırın ve yemeklerinizde kullanın.