Lakabı kral meyvesi, portakaldan vitaminli! Yüzde 70'inde C vitamini var, zeytinyağı gibi zengin besin değeri

Ülkemizde yetişen liçi meyvesinin diğer bir adı kral meyvesi. Boyutu ufak ve ince bir deriye sahip olan kral meyvesi vitamin deposu. İşte detaylar...

Liçi meyvesi bol miktarda C vitamini içeriyor. Liçi tıpkı zeytinyağı gibi metabolizmayı hızlandırıyor. İşte liçinin faydaları...

Ülkemiz koşullarında tropik meyvelerden muz dışında uygun bölge koşullarında yetiştirilebilen ve bilimsel olarak da çalışılan meyve türlerinden biri papayadır. Bunun dışında mango, pasiflora, longan, guava, litchi, pitaya, liçi gibi meyve türlerinin de yetiştiriciliği yapılmaktadır.

Liçi meyvesi Türkiye'de yetişir mi?

Türkiye'de ise şu anda yalnızca Mersin ve ilçelerinde yetiştiriliyor.

C vitamini bakımından zengin olan Kumkuatta, kabuğu ile beraber yenildiğinde gribal enfeksiyonları önlemede önemli rol oynamaktadır. A ,B1 ,B2 ,B3 ve kalsiyum da ihtiva eden kumkuat, Sinir sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor

Selenyum, bakır, fosfor, magnezyum ve kolin bulundurmasının yanı sıra, zeytinyağında da bulunan oleik asit ile metabolizma hızlandırıcı etkiye sahip ve kalp hastaları için faydalı bir süper meyve olarak karşımıza çıkıyor.

Liçi, birçok vitamin ve minerali bir arada bulunduruyor. Öncelikle çok iyi bir C Vitamini kaynağı olan liçi, A ve B6 Vitamini ile doğal antidepresan görevi görüyor.

Liçi aynı zamanda protein ve fiber kaynağı olarak kilo vermeye yardımcı oluyor. Özellikle diyet yapanların liçi yemesi tavsiye ediliyor. İçerdiği polifenol ile bir antioksidan görevi görüyor. 100 gram liçi yaklaşık 60 kalori ediyor.

Bağışıklığı güçlendiriyor. Mükemmel bir C Vitamini kaynağı olan Liçinin 100 gramında yaklaşık 70 gram C Vitamini bulunuyor.Liçi aynı zamanda protein ve fiber kaynağı olarak kilo vermeye yardımcı oluyor.

Özellikle diyet yapanların liçi yemesi tavsiye ediliyor. İçerdiği polifenol ile bir antioksidan görevi görüyor. 100 gram liçi yaklaşık 60 kalori ediyor. Bağışıklığı güçlendiriyor. Mükemmel bir C Vitamini kaynağı olan Liçinin 100 gramında yaklaşık 70 gram C Vitamini bulunuyor.