MasterChef'te her sene olduğu gibi bu sene de menüde lahmacun var. Şeflerin iştah kabartan lahmacun tadımları evde lahmacun tarifinin araştırılmasına neden oldu.
Geçen seneki bölümlerden Somer Şef'ten lahmacunun püf noktalarını derledik. Fırında lahmacun yapanlar için hem tarif hem de ipuçları doğru lezzete götürecek.
Lahmacun yaparken en çok zorlanılan kısım yapışmasıdır. Somer Şef'in bunun için önerisi şöyle: "Kepekli unu fırına atmadan altına kullanın. Yapışmasını engeller."
SOMER ŞEF'TEN LAHMACUNUN PÜF NOKTALARI
Lahmacun hamuru katlanabilecek, dürüm yapılabilecek bir hamur olsun. Ama katladığımızda kırılmasın, yumuşakta olmasın.
Lahmacunun malzemesi yeterli olsun, üzerinden taşmasın.
Lahmacun hamuru çıtır çıtır olsun.
Hamurda göz göz siyahlıklar olsun. Pizza taşında pişirebilirsiniz.
EVDE EN PRATİK LAHMACUN TARİFİ
MALZEMELER
3 su bardağı un
1\5 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı tuz
Bir çay kaşığı toz şeker
LAHMACUNUN İÇ MALZEMESİ
250 gram yağlı kıyma
1 adet kırmızı biber
Bir adet yeşil biber
Bir adet orta boy soğan
Bir adet orta boy domates
Yarım demet maydanoz
Bir tatlı kaşığı domates salçası
Bir tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir çay kaşığı tuz
Bir çay bardağı su
EVDE LAHMACUN TARİFİ
İç malzemeye ait her şeyi yoğurun. İsteyen rondodan da geçirebilir.
Akabinde bir kabın içerisine unu tuzu şekeri koyun karıştırın. Azar azar su dökerek yoğurun.
Kıvamı sertten biraz yumuşak olacak şekilde oluncaya kadar yoğurun.
Sonra hamuru parçalara ayırın. Her birini merdane ile açmaya başlayın.
Fırını o sırada 250 derece ısıtın.
Karışımdan az az alıp açtığınız hamurların üzerine yayın.
Isıtılmış fırının içine koyun.
Ortalama 10 dakika da pişirin.
Soğanları ince ince kesip biraz tuz ve sumak dökerek karıştırın.
Tabaka koyduğunuz lahmacunlarla beraber sumaklı soğanı servis edin. Afiyet olsun...