Lahmacun tarifinde o püf noktaya dikkat! Yapışmasını engelliyor

MasterChef'in bugünkü menüsünde lahmacun var. MasterChef'in geçen senelerdeki bölümlerinden Somer Şef'in lahmacunla ilgili püf noktalarını derledik. Somer Şef lahmacunun yapışmaması için kepekli un öneriyor. İşte 3 su bardağı undan lahmacun tarifi ve malzemeleri…

MasterChef'te her sene olduğu gibi bu sene de menüde lahmacun var. Şeflerin iştah kabartan lahmacun tadımları evde lahmacun tarifinin araştırılmasına neden oldu.

Geçen seneki bölümlerden Somer Şef'ten lahmacunun püf noktalarını derledik. Fırında lahmacun yapanlar için hem tarif hem de ipuçları doğru lezzete götürecek.

Lahmacun yaparken en çok zorlanılan kısım yapışmasıdır. Somer Şef'in bunun için önerisi şöyle: "Kepekli unu fırına atmadan altına kullanın. Yapışmasını engeller."

SOMER ŞEF'TEN LAHMACUNUN PÜF NOKTALARI

Lahmacun hamuru katlanabilecek, dürüm yapılabilecek bir hamur olsun. Ama katladığımızda kırılmasın, yumuşakta olmasın.

Lahmacunun malzemesi yeterli olsun, üzerinden taşmasın.

Lahmacun hamuru çıtır çıtır olsun.

Hamurda göz göz siyahlıklar olsun. Pizza taşında pişirebilirsiniz.

EVDE EN PRATİK LAHMACUN TARİFİ

MALZEMELER

3 su bardağı un

1\5 su bardağı su

Yarım tatlı kaşığı tuz

Bir çay kaşığı toz şeker

LAHMACUNUN İÇ MALZEMESİ

250 gram yağlı kıyma

1 adet kırmızı biber

Bir adet yeşil biber

Bir adet orta boy soğan

Bir adet orta boy domates

Yarım demet maydanoz

Bir tatlı kaşığı domates salçası

Bir tatlı kaşığı biber salçası

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Bir çay kaşığı tuz

Bir çay bardağı su

EVDE LAHMACUN TARİFİ

İç malzemeye ait her şeyi yoğurun. İsteyen rondodan da geçirebilir.

Akabinde bir kabın içerisine unu tuzu şekeri koyun karıştırın. Azar azar su dökerek yoğurun.

Kıvamı sertten biraz yumuşak olacak şekilde oluncaya kadar yoğurun.

Sonra hamuru parçalara ayırın. Her birini merdane ile açmaya başlayın.

Fırını o sırada 250 derece ısıtın.

Karışımdan az az alıp açtığınız hamurların üzerine yayın.

Isıtılmış fırının içine koyun.

Ortalama 10 dakika da pişirin.

Soğanları ince ince kesip biraz tuz ve sumak dökerek karıştırın.

Tabaka koyduğunuz lahmacunlarla beraber sumaklı soğanı servis edin. Afiyet olsun...