Lahana turşusu üzüm sirkesiyle mi elma sirkesiyle mi yapılır? Yumuşamaması için mutlaka...

Lahana turşusu tarifi merak ediliyor. Kışın en çok tüketilen bir sebze olan lahanadan birçok yemek yapılıyor. Ama şüphesiz en favorisi lahana turşusu. Peki, lahana turşusu elma sirkesiyle mi üzüm sirkesiyle mi yapılır, lahana turşusu neden yumuşar? Tüm soruların yanıtı Mor Papatya'da...

Lahana turşusu tarifinde ufak detaylar turşunun lezzetini ve yumuşama durumunu etkiliyor. Lahana turşusunda en çok merak edilen konu üzüm sirkesiyle mi elma sirkesiyle mi yapılacağı. Turşuculara göre her iki sirkeyle de yapılabilir. Ama turşucular genelde üzüm sirkesi kullanıyor.

Kış lahanalarını en güzel şekilde değerlendirmek isteyenler turşu lahanası yapıyor. Turşu yapmanın püf noktalarından biri de arıtılmış su kullanmaktır. İşte lahana turşusu tarifi ve malzemeleri...

LAHANA TURŞUSU TARİFİ MALZEMELER

1 adet orta boy lahana

1 adet limon

5-6 adet acı kapya biber

Doğal üzüm sirkesi

1 çay kaşığı top karabiber

2 yemek kaşığı kaya tuzu

1 çay kaşığı limon tuzu

5-7 diş sarımsak

Kavanoz

Arıtılmış su

LAHANA TURŞUSU TARİFİ

Lahanayı yıkadıktan sonra, istediğiniz boyutta parçalara ayırın. Kavanozları hazırlayın. Önce karabiberi, limon tuzunu kavanozun en altına yerleştirin.

Ardından lahanayı ve diğer malzemeleri ekleyin. Kapağı sıkıca kapatın ve karanlık bir yere ters şekilde koyun. Ara ara kontrol edin. Akşam kavanozları düz çevirin. Lahana turşuları kışa hazır. Afiyet olsun.