AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Ekranların sevilen yemek yarışması Benim Yemeğim'de bugünün menüsü kuzu etli perde pilavı tarifi oldu. Peki, perde pilavı nasıl yapılır? Perde pilavının püf noktası nedir? Hafta içi her gün birbirinden farklı yemeklerin püf noktalarını paylaşan Şef Rafet İnce, bugün perde pilavı tarifini anlatacak ve yarışmacılar hem birbirlerine hem de şefe kuzu etli perde pilavını beğendirmeye çalışacak. İşte şefin tarifiyle kuzu etli perde pilavının yapılışı ve malzemeleri...
KUZU ETLİ PERDE PİLAVI MALZEMELER
İç pilav için:
150 gram kuzu kuşbaşı
50 gram soyulmuş badem
1.5 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığ kuş üzümü
1 yemek kaşığı kırılmış fıstık
8 dal maydanoz
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hamuru için:
3 su bardağı un
2 yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
İÇ PİLAV YAPILIŞI
Tencereye sıvı yağ ekliyoruz ve üzerine kuş üzümü, fıstık, doğranmış soğan ve eti ilave ederek kavurmaya başlıyoruz. Etler kavrulurken içine pirinç, yenibahar, kırmızı toz biber, karabiber, tuz, maydanoz ve tereyağı ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Son olarak suyunu ekleyerek kısık ateşte 8 dakika pişiriyoruz.
PERDE PİLAVI HAMURUNUN YAPILIŞI
Karıştırma kabına un, yoğurt, yumurta, tereyağı ekleyerek yoğuruyoruz. Hamur dinlenirken fırın kabımızın tabanını bademle kaplıyoruz. Daha sonra hamuru açarak kabın içerisine yayıyoruz. Pişen iç pilavı fırın kabının içerisine alıyoruz. Son olarak kalan hamuru açarak pilavın üzerini kaplıyoruz. Bademle süsleyerek 180 derecede 10 dakika pişiriyoruz. Perde pilavını dilimleyerek sunuma hazır hale getiriyoruz.