Kuruyan ağaçları sanat eserine dönüştürdü

Kendi evinde atölye yaparak çevresine faydalı olan kişileri son yıllarda çok duyuyoruz. Bu isimlerden biri de Muş'ta Turabi Yoloğlu. Dağlardan topladığı kuruyan ağaçların bedenlerini sanat eserine dönüştüren Yoloğlu, heykel ve süs eşyası yapıyor.

DHA

Muş'un Varto ilçesinde Turabi Yoloğlu, dağlardan topladığı kuruyan ağaçların bedenlerini sanat eserine dönüştürüyor. Ağaç testeresi, keser ve ucunu sivrilttiği murçla hayvan heykelleri ve süs eşyası yapan Yoloğlu, eserlerini evinde sergilediğini, bazen de sevdiklerine hediye ettiğini söyledi.

DHA'da yer alan habere göre Varto ilçesine bağlı Taşçı köyünde yaşayan 3 çocuk babası Turabi Yoloğlu (45) taş üzerine yazı yazan babasından esinlenerek ağaçtan heykel yapımına merak saldı. 

Dağda hayvan otlatırken topladığı kuruyan ağaçların bedenlerinden önce kağnı, fayton gibi eşyalar yapan Yoloğlu, kendini geliştirmek için heykel yapmaya karar verdi. 

Malzeme fiyatlarının pahalı olması sebebiyle heykellerine ağaç testeresi, keser, ucunu sivrilttiği çivi ve murçla şekil veren Yoloğlu, evinin tandır bölümünü de atölyeye çevirdi. 

Atölyede yaptığı heykel ve süs eşyalarını evinde sergileyen Yoloğlu, şu şekilde konuştu: