Kuru üzüm bebeklere ne zaman verilmeli? Kuru üzüm bebeklerde gaz yapar mı?

Altı ay sonrası bebekler katı gıdaya geçer. Bu sırada çeşitli besinler verilir. Annelerin en merak ettiği şey ise doğadaki en faydalı besin olan kuru üzümdür. Ancak çok kolay bebeklerde her şey gaza neden olur. Peki kuru üzüm bebeklere ne zaman ve nasıl verilmeli? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Bebekler 8 aya kadar her besine karşı aniden alerjik reaksiyon gösterebilir. Bu yüzden besinleri vermeden önce oldukça dikkatli olan anne adayları malesef denemeden hiç bir şey öğrenemez. Çocuklara en çok verilmesi gereken besinlerin başında ise kuru üzüm gelir.

Kuru üzüm, yüksek oranda demir minerali barındırır. Öte yandan C vitamini ve magnezyum barındıran kuru üzümün bebeklerde gaz yapıp yapmayacağı ise merak konusudur.

KURU ÜZÜM BEBEKLERE NE ZAMAN VERİLMELİ?

Bebeklere katı gıdalar 6 ay sonrasında verilmeli. Ancak yutak kısımları henüz gelişmeyen bebeklere bu zamanda bile gıdalar püre haline getirilerek verilmeli.

2 yemek kaşığı yoğurdun içine bir yemek kaşığı kuru üzüm koyun. Bunu mikserin için koyup karıştırın. Daha sonra bebeğe çay kaşığı kadar yavaş yavaş verin.

KURU ÜZÜM BEBEKLERDE GAZ YAPAR MI?

Kuru üzüm bebeklerde gaz yapmaz. Aksine sindirim sistemlerinin gelişmesini sağlar. Yüksek oranda lif barındırdığından bağırsak fonksiyonlarını düzenler. Ölçülü verildikçe bebeklerin ihtiyacı duyduğu mineral ve vitaminleri sağlar.

B vitamini kompleksi barındıran kuru üzüm bebeklerin gelişimine katkı sağladıkları için uzmanlar tarafından önerilir. Kemik gelişimini destekleyen kuru üzüm tam tersi gaz oluşumunu engeller.

En doğal antibiyotik! Bebeklere sarımsak ne zaman ve nasıl verilmeli?

Kış aylarında kadınlarda artıyor! Farklı belirtilerle ortaya çıkıyor