Kuru kayısının faydaları saymakla bitmiyor! Şifalarını duyanlar her gün tüketiyor

Kuru kayısı, sindirim sistemine olan faydalarıyla gündeme gelebiliyor. Zengin besin değeri ile pek çok hastalığı faydalı olabilen kuru kayısı, doğal şeker içerdiğinden dolayı tatlı ihtiyacını da sağlıklı bir şekilde karşılayabilir. İşte detaylar…

Kuru kayısı lif bakımından zengin olarak bilinir. Ayrıca en yaygın bilinen faydalarından biri, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olabilmesidir. Bunun yanı sıra kuru kayısının birçok faydası da bulunuyor.

KURU KAYSININ FAYDALARI

Mineral, vitamin ve lif kaynağı olarak bilinen kuru kayısı, vücudun ihtiyaç duyduğu günlük besin değerini büyük ölçüde karşılayabilir. Kuru kayısının ölçülü ve düzenli tüketilmesi, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olabilir. İşte kuru kayısının diğer faydalarından bazıları şu şekilde;

  • Kuru kayısı, antioksidan kaynağı olarak bilinir. Bu nedenle düzenli tüketildiğinde vücudu toksinlerden arındırabilir ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirebilir.
  • Kan basıncının dengelenmesini sağlayarak yüksek tansiyonun düşmesine faydalı olabilir.
  • Kalp ritminin korunmasına yardımcı olarak kalp krizi riskini azaltabilir.
  • Sindirim sisteminin hızlı çalışmasına faydalı olarak kabızlığa karşı yararlı olabilir.
  • Kas gelişimine katkısı bulunabilir.
  • Kuru kayısı, içeriğindeki mineraller sayesinde kemik sağlığını hem koruyabilir hem de gelişimine katkıda bulunabilir.
  • NE KADAR TÜKETİLMELİ?

    Kuru kayısının ölçülü olarak tüketilmesi öneriliyor. Özellikle zayıflamak isteyenlerin ara öğünlerde 2 ila 3 adet tüketmeleri tavsiye ediliyor. Bunun yanı sıra günde en fazla 5 ila 6 adet arası tüketilmesi öneriliyor. Ayrıca kabızlık problemi olan ve sindirim sisteminin daha sağlıklı bir şekilde çalışmasını isteyen kişilerin, sabah aç karnına ılık su ile 2 adet kayısı tüketmeleri tavsiye edilebiliyor. Nitekim 1 parça kayısı, 1 ila 2 yudum ılık su şeklinde tüketilmesinin gün içerisinde bağırsakların daha çok çalışmasına yardımcı olduğu da söyleniyor.

    Salatalık kabuklarını çöpe atanlar pişman oluyor! Meğer faydaları saymakla bitmiyormuş