Kuru kayısı lif bakımından zengin olarak bilinir. Ayrıca en yaygın bilinen faydalarından biri, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olabilmesidir. Bunun yanı sıra kuru kayısının birçok faydası da bulunuyor.
Mineral, vitamin ve lif kaynağı olarak bilinen kuru kayısı, vücudun ihtiyaç duyduğu günlük besin değerini büyük ölçüde karşılayabilir. Kuru kayısının ölçülü ve düzenli tüketilmesi, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olabilir. İşte kuru kayısının diğer faydalarından bazıları şu şekilde;
Kuru kayısının ölçülü olarak tüketilmesi öneriliyor. Özellikle zayıflamak isteyenlerin ara öğünlerde 2 ila 3 adet tüketmeleri tavsiye ediliyor. Bunun yanı sıra günde en fazla 5 ila 6 adet arası tüketilmesi öneriliyor. Ayrıca kabızlık problemi olan ve sindirim sisteminin daha sağlıklı bir şekilde çalışmasını isteyen kişilerin, sabah aç karnına ılık su ile 2 adet kayısı tüketmeleri tavsiye edilebiliyor. Nitekim 1 parça kayısı, 1 ila 2 yudum ılık su şeklinde tüketilmesinin gün içerisinde bağırsakların daha çok çalışmasına yardımcı olduğu da söyleniyor.