Kuru fasulye ve pilav ikilisi kış menülerinin lideridir. Haftada bir kez muhakkak her evde pişirilen bu ikili hem lezzetli hem doyurucu. Peki, kuru fasulye nasıl pişirilir? Kuru fasulyenin bir gece önceden suda bekletilmesi ve kuru fasulye eklenmeden etin iyice kavrulması en önemli püf noktalardır. Peki, tane tane pilav nasıl pişirilir? Pilavın püf noktası ise iyi kavrulmasıdır. İşte muhteşem ikilinin tarifi...
KURU FASULYE İÇİN MALZEMELER
2 su bardağı kuru fasulye
Dana kuşbaşı et
1 tane kuru soğan
1 tane sivri biber
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Çok az sıvı yağ
1 tane küp şeker
Yeteri kadar sıcak su
Tuz
KURU FASULYE TARİFİ
Kuru fasulye tarifi yapacaksanız bir gün önce kuru fasulyeyi soğuk suda bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp yıkayın.
Düdüklü tencerede etleri biraz sıvıyağ ile mühürleyin ve kavurun.
Üzerine soğan ve biberi de doğrayıp salçasını ekleyin. Karıştırdıktan sonra kuru fasulyeyi ilave edin.
Fasulyelerin üzerini biraz geçecek kadar sıcak suyu ekleyin. Tuzunu ve şekerini de atıp karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
PİLAV TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
1,5 yemek kaşğı tereyağı
Bir çimdik toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz(Tepeleme olmasın)
2,5 su bardağı sıcak su
3 ADIMDA PİLAV TARİFİ
1. Pilav için önce bir su bardağı pirinci tuzlu suda yarım saat bekletin.
2. Ardından süzün. Süzdükten sonra pirinci temiz bir bez üzerine alın. Teflon tencereye yağı alın. Eriyince pirinci ilave edin. Şekeri ve tuzu da ekleyerek pirinçleri ezmeden karıştırın.
3. Birkaç dakika kavurduktan sonra 2,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Pirinç suyunu çektiğinde pişmiş demektir. Pilav tarifi hazır. Afiyet olsun...