Kuru fasulye tarifi! Şeker dengeleyen lezzet! Püf noktası küp şeker

Kuru fasulye pilav ikilisini sevmeyen çok az insan vardır. Bugün MasterChef'te kuru fasulye-pilav ikilisinin olması izleyenlerin iştahını kabarttı. Peki, kuru fasulye tarifinde püf noktanın 1 adet küp şeker olduğunu biliyor muydunuz? İşte nefis kuru fasulye tarifi…

Bugün MasterChef'i izleyenler kuru fasulye tarifini araştırıyor. Peki, kuru fasulye nasıl yapılır?

Kuru fasulye tarifi denilince mutlaka pilavdan da bahsedilir. Çünkü kuru fasulye-pilav ikilisi ayrılmaz lezzetlerdir. Kuru fasulye lezzetinin yanında aynı zamanda şekeri de dengeler.

Kuru fasulye tarifinin birkaç püf noktası var. Bir gece önceden mutlaka kuru fasulyeleri suda bekletilmelidir. Kuru fasulye eklenmeden etin iyice kavrulması gerekir. İşte adım adım kuru fasulye tarifi ve malzemeleri...

KURU FASULYE İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı kuru fasulye

Dana kuşbaşı et

1 tane kuru soğan

1 tane sivri biber

1 tatlı kaşığı acı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

Çok az sıvı yağ

1 tane küp şeker

Yeteri kadar sıcak su

Tuz

KURU FASULYE TARİFİ

Kuru fasulye tarifi yapacaksanız bir gün önce kuru fasulyeyi soğuk suda bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp yıkayın.

Düdüklü tencerede etleri biraz sıvıyağ ile mühürleyin ve kavurun.

Üzerine soğan ve biberi de doğrayıp salçasını ekleyin. Karıştırdıktan sonra kuru fasulyeyi ilave edin.

Fasulyelerin üzerini biraz geçecek kadar sıcak suyu ekleyin. Tuzunu ve şekerini de atıp karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.

Düdüklü için genelde 30 dakika yeterlidir. Yine de fasulyenin tazeliğine göre pişme süresi değişebilir. Haşlanmış kuru fasulye kullanacaksanız pişme süresini kısaltabilirsiniz.

KURU FASULYENİN FAYDALARI

Şeker hastaları için uygun bir yemektir

Önemli bir protein kaynağıdır. Et tüketmeyenler için harika bir seçenektir. Hafızayı güçlendirir

Böbreklere şifa olan kuru fasulye taş düşmesini kolaylaştırır, aynı zamanda kabızlığı önler

Tok tutar ve kilo vermeye yardımcı olur

Mideye faydalıdır ve kan şekerini düzenler

Cildi yeniler ve nemlendirir

TANE TANE PİLAVIN SIRRI LİMON

Pilav yapmadan önce pirincin nişastanın bir kısmını çıkarmak için temiz suyla durulamak önemlidir. Bunu yapmak, pişirme sırasında pirincin yapışma olasılığını azaltır.

Daha sonra bir tencereye su doldurup pirinci ekleyin. Pişirme suyu kaynayınca tavaya bir çay kaşığı limon suyu ekleyin ve hafifçe karıştırın. Limon pirincin yapışmasını önleyecek ve ona tatlı bir narenciye aroması verecektir.