Hilal Çakır
Cildi temiz ve parlak göstermenin bir yolu da slugging tekniği. Kararma ve lekelere iyi gelen slugging tekniğini Koreliler uyguluyor.
SLUGGİNG NEDİR, NE ANLAMA GELİR?
Slug kelime anlamı olarak İngilizce'de sümüklü böcek, salyangoz anlamlarına gelmektedir. Slugging tekniği de tıpkı sümüklü böcek gibi cildin nemli ve ıslak görünmesini sağladığı için bu tekniğe slugging adı verilmiştir. Slugging tekniğinin Türkçe karşılığı salyangozlama anlamına gelir.
Slugging, cilt tipine uygun olarak yapılan bir cilt nemlendirme tekniğidir. Özellikle kuru ciltlerin nemli kalmasını ve kuruluktan dolayı oluşan çatlakları önlemeye yarar.
'SLUGGİNG'İN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?
Slugging kuru ciltli kişilerin uygulaması tavsiye edilen bir tekniktir.
Dolayısıyla bu teknik ancak kuru ciltliyseniz size fayda sağlayabilir.
Cilt kuruup çatlamasını ve kırışmasını önler.
Cildin nem dengesini sağlar.
Cildi nemlendirdiği için yaşlanma belirtilerini önler.
Ciltteki kararma ve ton eşitsizliklerini giderir.
Cildi sağlıklı ve parlak bir yapıya kavuşturur.
TEMİZ BİR CİLT
Slugging tekniği uygulanmadan önce cildin güzelce temizlenmiş olması gerekir. İlk olarak ciltte makyaj varsa silinmelidir. Dha sonra cilt gözeneklerle beraber tamizlenmelidir. Bu aşamada killi sabunlardan, temizleyicilerden ve peelinglerden yararlanılabilir.
MASKE KULLANIMI
Cilt temizlendikten sonra, ciltte oluşabilecek olan problemlerin (sivilce, akne vs.) önüne geçmek için maske uygulanmalıdır. Uygulanan maske cilt tipine uygun olmalıdır. Cildi kurutan ya da matlaşlaştıran maskeler değil, nem dengesini sağlayan , nemlendirici özellikteki maskeler kullanılmalıdır.
TONİK KULLANIMI
Cilt tamamen temizlendiğinde tüm gözenekler açılmış olur. Gözeneklerin içinin temizlenmesi için tonik kullanılmalıdır. Tonikler, hem cildin nem dengesini sağlar hem de gözeneklerin içerisine kadar girerek cildin tam temizliğini sağlar.
SERUM KULLANIMI
Cilt temizlendikten sonra, cilt tipine uygun olarak serum kullanılmalıdır. Bu aşamada kırışıklık azaltıcı, yaşlanma önleyici serumlar kullanılabilir. Serumlar içerisinde yüksek nem barındırır. Serum kullandıktan sonra ise bir sonraki adım olan yoğun nemlendirmeye geçilebilir.
YOĞUN NEMLENDİRME
Bu aşama Slugging tekniğindeki en önemli aşamadır. Cilt tipine uygun bir nemlendirici kullanılmalıdır. Tercihen bu nemlendiricinin yoğun nemlendirme ve su tutma kapasitesinin yüksek olması daha iyidir. Cilt tamamen nemlendirilir. Sabah uyanıldığında ciltteki nem farkı gözle görülür derecede olacaktır.
SLUGGİNG VASELİNE NASIL YAPILIR?
Slugging tekniğinin en popüler yöntemi Slugging Vaaseline'dir. Vazelinle yapılan bu teknik cildin tamamen nemlendirilmesini amaçlar. Bu teknik, cilt temizlenip nemlendirildikten sonra tamamen vazelin tabakasıyla kapatılarak uygulanır. Tüm cilde vazelin kaplanır ve böylece cilt içerisindeki nem, orada hapsolur. Gece vazelinli bir yüzle uyuduktan sonra sabah ilk iş olarak mutlaka vazelinin ciltten arındırılması gerekir. Cilt tipine uygun bir temizleyici ile cilt tüm vazelin kalıntılarından arındırılır.
SLUGGİNG VÜCUDA UYGULANABİLİR Mİ?
Sluging ilk ortaya çıktığında sadece yüze uygulanan bir teknikti. Fakat daha sonra vücudun diğer kısımlarına da yapılmaya başlandı. Yatağa tümüyle yağlı ve ıslak girilmesi gerekilen bu tekniğin, tüm vücuda ayda 2 ya da 3 defadan fazla yapılmaması tavsiye ediliyor.
SLUGGİNG'İN CİLDE ZARAR VAR MIDIR?
Slugging tekniğinin cilde bilinen ciddi bir zararı yoktur. Fakat vazelinle yapılan Slugging tekniği, vazelin gözenekleri tıkayabileceği için ayda 2-3 defadan fazla yapılmaması önerilir. Çok sık ve uzun süre uygulanan vazelin sadece gözenekleri tıkamakla kalmaz, sivilce oluşumuna hatta cilt iltihaplanmalarına sebep olabilir. Bunun haricinde çok fazla cilt bakım ürünlerini her gün detaylı olarak cilde uygulamak, cildi yorabilir.
SLUGGİNG TEKNİĞİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Slugging tekniği kuru ciltler için önerilmektedir.
Cilt tipiniz uygun değilse bu teknik sizin için faydalı olmayacaktır.
Slugging tekniği ancak gece uygulanabilir.
Gün içerisinde uygulanan Slugging, beklenilen faydayı sağlamayacaktır.
Eğer yaralı, sivilceli, akneli vs bir yüzünüz varsa bu teknik sizin için uygun olmayacaktır.