Börülceler akşamdan ıslatılınca daha kısa sürede pişerler fakat hızlı bir şekilde kuru börülce çorbası yapılmak isteniyorsa düdüklü tencere ile ıslatmadan pişirme süresini en aza indirebilirsiniz. Çeşitli baharatlarla süsleyebileceğiniz kuru börülce çorbası nasıl yapılır merak ediliyor.
KURU BÖRÜLCE ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER
Bir buçuk su bardağı
Haşlanmış kuru börülce
1 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı tavuk suyu
4 su bardağı su
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı limon suyu
1 adet defne yaprağı
ÜZERİNE
Susam
YAPILIŞI
İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine bir gece öncesinden suda bekletilmiş ve haşlanmış kuru börülce, tavuk suyu ile su ilave edip kaynamaya bırakın. Unu limon suyunda açın ve tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin. Defne yaprağını da ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. Daha sonra defne yaprağını içinden çıkartıp çorbayı blenderden geçirin. Servis tabağına alıp üzerine dereotu ve susam serpin. Sıcak olarak servis yapın.