Kurt Cobain'in yıkanmamış hırkası satıldı! Fiyatına çok şaşıracaksınız

Dünyaca ünlü solist Kurt Cobain'in üzerindeki depresyon hırkası çarpıcı rakamla satıldı. Üzerinde sigara yanığı olan, yıkanmamış hırka 334 bin dolara açık arttırmayla satıldı.

New York'taki Hard Rock Cafe'de yapılan açık artırmada Nirvana'nın dünyaca ünlü Kurt Cobain'in zeytin yeşili, üzerinde sigara yanığı bulunan ve yıkanmamış depresyon hırkası 334 bin dolara satıldı.

Açık artırmada Cobain'in bir gitarı da yer aldı. Müzayede Evi bunun bu bir giysiye verilen en yüksek fiyat olduğunu belirtti.

İNTİHARINDAN 5 AY ÖNCE GİYMİŞTİ

Cobain'in "M" Beden ölçüsündeki akrilik, tiftik ve likra karışımı bir yünden oluşan hırkayı 1993 yılında yani intiharından beş ay önce MTV Unplugged programında giydiği belirtildi. Hırkanın daha önceki sahibi olan Garrett Kletjian, hırkayı 2015'te bir açık artırmada 137 bin 500 dolara almıştı.

Cobain'i bir gitarı da açık artırmada 340 bin dolara alıcı buldu. Turkuaz rengi Fender Mustang, solak olan Cobain için 1993'te özel olarak üretilmişti. Gitarla birlikte Cobain'in eşi Courtney Love'ın elle yazdığı ve enstrümanın müzisyenin en sevdiği gitarı olduğunu belirten bir de mektup bulunuyordu.