Püf noktasını öğrenmeden yapmayın! İşte en kolay baklava tarifi

Kurban Bayramı için baklava hazırlıkları başladı. Peki, en kolay baklava tarifi için neler gerekiyor? Baklavanın püf noktası hamurda sirke kullanmak ve tereyağının kalitesi. İşte en kolay bayram baklavası tarifi ve malzemeleri…

Bayram baklavasının püf noktası hamurunda sirke kullanılması ve tereyağının kalitesidir. Geri kalan kısım tamamen el lezzetine bağlı. Peki, siz cevizli baklava sevenlerden misiniz yoksa fıstıklı baklava sevenlerden mi?

Biz sizlere cevizli baklava tarifi hazırladık. Tarif bizden uygulaması sizden. İşte Kurban Bayramı için bayram baklavası tarifi arayanlara en kolay tarif...

BAYRAM BAKLAVASI İÇİN MALZEMELER

5 su bardağı un

2 yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

3 çorba kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

Yarım çay bardağı su

1 fiske tuz

1 çay bardağı süt

Buğday nisaştası (açmak için)

Ceviz (iç harcı için)

200 gram tereyağı (üzeri için)

Şerbeti için;

1 kğ toz şeker

4 su bardağı su

Yarım limon

BAYRAM BAKLAVASI YAPILIŞI

1. Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu ve kabartma tozunu döküyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Havuza yumurtaları kırıyoruz. Sıvıyağı, sütü ve sirkeyi döküyoruz. Ortadan başlayarak hamuru yoğurmaya başlıyoruz.

2. Hazırladığımız hamuru yuvarlıyoruz ve kalın bir fitil haline getiriyoruz. Fitili önce 3 eşit parçaya bölüyoruz. Bu üç hamurdan da 17'şer dilim hamur kesiyoruz. Bu hamurları da üzerine nişasta serperek tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz.

3. Üç tane 17 kat baklava hamurunu açıp üst üste koyuyoruz. Üçünü de tekrar tepsi büyüklüğünde açıyoruz. İlk 17 katlı hamuru yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine öğüttüğümüz cevizin yarısını serpiyoruz. İkinci 17 katlı hamuru da üzerine yerleştiriyoruz. Kalan cevizi üzerine serpiyoruz.

4. Son parça 17 katlı hamuru da parçalanmamış tarafı üste gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Kenarlarını bıçak yardımıyla, dikkatli bir şekilde içeri doğru itiyoruz. Baklavamızı dilimliyoruz.

5. Üzerine eritilmiş olan tereyağını gezdirerek döküyoruz. 5 dakika yağını çekmesi için bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. 20 dakika sonra fırının derecesini 190'a çıkarıyoruz. Nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini kaynatıyoruz ve soğutuyoruz. Soğumuş şerbeti sıcak baklavaya döküyoruz ve şerbetini çekince servis ediyoruz. Afiyet olsun...