Kurban Bayramı'na özel anne tarifiyle 3 adımda kavurma nasıl yapılır? Kavurma tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Kavurma nasıl yapılır? Kavurmanın püf noktaları nelerdir? gibi soruların cevabı Kurban Bayramı'na günler kala araştırılmaya başlandı. Kavurmanın püf noktası ise etleri su katmadan pişirmek. İşte Kurban Bayramı'na özel 3 adımda lezzetli kavurma tarifi...

Kavurma tarifi Kurban Bayramı'nın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Peki, hem uzun ömürlü olması hem de tüketimi kolay olan kavurma nasıl yapılır? Anne tarifiyle Kurban Bayramı'na özel kavurma tarifi gününüze lezzet katacak. Kavurmanın püf noktası ve 3 adımda lezzetli kavurma tarifi sizlerle...

KAVURMA İÇİN MALZEME LİSTESİ

İstenilen miktarda kuşbaşı et, 

Böbrek yağı(isteğe göre başka bir yağ kullanabilirsiniz) 

Tuz

KAVURMA TARİFİ HAZIRLANIŞI

1. İlk olarak orta büyüklükteki bir tencerenin içerisine kavurmalık etleri koyun. Ocağın altını açın ve hiçbir şey ilave etmeden, ara ara karıştırarak etleri kısık ateşte pişirin. Tencerenin kapağı kapalı olmalı.

2. Tenceredeki etlerin rengi değişmeye başladığında ve etler suyunu salmaya başladığında pişmeye yakın böbrek yağını eritin(dileyenler başka yağda kullanabilir) ve üzerine dökün.

3. Ardından bir miktar tuzunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve hafif kızarana kadar pişirin. Kavurmanız hazır. Afiyet olsun.

KAVURMANIN PÜF NOKTALARI

Kavurmanın en önemli püf noktası kavurmaya kesinlikle su katmamaktır. Etlerin kendi suyu ile pişmesi gerekmektedir.

Et kısık ateşte yavaş yavaş pişirilmelidir.

Pişmeye yakın böbrek yağı kavurma için lezzetli olur.

KAVURMANIN YANINA NE GİDER?

Kavurmanın yanına bulgur pilavı veya pirinç pilavı güzel gider.