Kurban Bayramı'na özel 5 adımda ciğer kavurma tarifi! Dana ciğer kavurma nasıl yapılır?

Ciğer kavurma nasıl yapılır? Dana ciğer kavurma tarifi nedir? gibi soruların cevabı Kurban Bayramı'nda merak ediliyor. Lezzetli ve bereketli 5 adımda ciğer kavurma tarifi haberimizde.

Ciğer kavurma Kurban Bayramı'nın sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. Demir deposu olan ciğer kansızlığa da iyi gelmesiyle biliniyor. Ciğer kavurmayı dana ciğerinden yapmak menünüzü daha lezzetli hâle getirecektir. Ciğer kavurmanın püf noktası ciğerin sinirlerinin ve zarının güzel temizlenmesidir. İşte 5 adımda ciğer kavurma tarifi ve malzemeleri...

DANA CİĞER KAVURMA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 kg dana ciğer

2 adet iri boy kuru soğan

1 demet maydanoz

Yeteri kadar tuz, kırmızı pul biber

Kavurma için sıvı yağ

2 yemek kaşığı margarin

Biraz sirke

DANA CİĞER KAVURMA YAPILIŞI

1. Öncelikle dana ciğerin sinirlerini güzelce ayıklayın. Daha sonra ciğerin zarını da ayıklayarak, kuşbaşı şekilde ciğeri doğrayın. Eğer sinirlerini ve zarını ayıklamazsanız, yerken bu sert yapılar hoş olmayacaktır.

2. Ciğerin çok küçük doğranmaması gerekir. Tabi büyükte doğramayın. Kavurmanın lezzetini alabileceğiniz büyüklükte olsun. Bu işlemleri yaparken, ciğeri hiç yıkamamalısınız. Ciğer pişirirken asla yıkanmamalıdır. Doğranan ciğeri süzgecin içine koyarak, kanının iyice akmasını sağlayın.

3. Şimdi kavurma yapacağınız tavanın içine margarini ve sıvı yağı koyarak, kızdırmaya başlayın. Doğranan ciğerleri biraz tuz ve sirkeyle birlikte harmanlayın. Bunları tavanın içine koyun. Ağzını kapatarak, ciğerlerin kendiliğinden suyunu salıp kavrulmasını sağlayın.

4. Eğer kapağı açarsanız dana ciğeri kuru olacaktır ve lezzetini alamayacaksınız. Tavadaki ciğerin içine kırmızı pul biberi de ilave ederek karıştırın. Bu arada kuru soğanları yarım ay gibi doğrayın. Bunları tavadaki ciğerleri bir köşeye çekerek, kalan yerine atın. Soğanları da bu şekilde kavurmaya başlayın.

5. Soğanlar kavrulunca ciğerleri de üzerine alın. Tavanın kapağını kapatarak kısa süre kısık ateşte pişmesini sağlayın. Daha sonra servis tabağına aldığınız dana ciğer kavurma tarifini maydanoz yapraklarıyla süsleyerek konuklarınıza sıcak olarak ikram edebilirsiniz. Yanında arzu ederseniz mevsim salatası da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.