KADİR TEKİN
Kurban Bayramı'nda kurulan o özenli sofralarda, et yemekleri başroldedir. Geleneksel tatların hakkını vererek hazırlanan bir bayram sofrası için bilinmesi gereken bazı püf noktaları var. Et nasıl yumuşak pişer? Kavurma nasıl suyunu salmadan lokum gibi olur? İşte bayram sofralarını şölene dönüştürecek, en pratik ve en lezzetli sac kavurma tarif...
Malzemeler
Kuşbaşı et
Arpacık soğanı
Sivri biber
Domates
3 diş sarımsak
Kuyruk yağı
Sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
İsteğe göre kekik
Sac tava tarifi için önce kuyruk yağını eritin ve sıvı yağı ekleyin.
Ardından kuşbaşı doğranmış etleri ekleyin ve her yeri kahverengi olana dek harlı ateşte mühürleme işlemini yapın.
Sonrasında etler suyunu verip çekene kadar pişirin. Gerekirse 1 çay bardağı su ekleyebilirsiniz.
Arpacık soğanları doğrayın ve kavurun. İnce doğradığınız biberleri ekleyip dibinin tutmaması için ara ara karıştırarak pişirin.
Küp küp doğranan domatesleri ilave edin.
Domateslerin iyice piştiğinden emin olduktan sonra baharatları ekleyip ocaktan alın.
Sac kavurma tarifi hazır, afiyet olsun...