Kurban Bayramı'na en kolay sac kavurma tarifi! Lokum gibi kavurmanın püf noktası suyunu çekmesi

Kurban Bayramı sofralarının vazgeçilmezi olan sac kavurma, doğru teknikle pişirilmediğinde ya sert oluyor ya da lezzetini kaybediyor. Oysa lokum gibi, damakta dağılan bir sac kavurma yapmak sanıldığından çok daha kolay. Sac kavurmanın sırrı, etin suyunu doğru şekilde çektirmekte saklı. Peki Kurban Bayramı'na en kolay sac kavurma tarifi nasıl hazırlanır? İşte lokum gibi kavurmanın püf noktası…

KADİR TEKİN

Kurban Bayramı'nda kurulan o özenli sofralarda, et yemekleri başroldedir. Geleneksel tatların hakkını vererek hazırlanan bir bayram sofrası için bilinmesi gereken bazı püf noktaları var. Et nasıl yumuşak pişer? Kavurma nasıl suyunu salmadan lokum gibi olur? İşte bayram sofralarını şölene dönüştürecek, en pratik ve en lezzetli sac kavurma tarif...

KURBAN BAYRAMI'NA EN KOLAY SAC KAVURMA TARİFİ

Malzemeler

Kuşbaşı et

Arpacık soğanı

Sivri biber

Domates

3 diş sarımsak

Kuyruk yağı

Sıvı yağ

Tuz, karabiber, pul biber

İsteğe göre kekik

KURBAN BAYRAMI'NA EN KOLAY SAC KAVURMA TARİFİ HAZIRLANIŞI

Sac tava tarifi için önce kuyruk yağını eritin ve sıvı yağı ekleyin.

Ardından kuşbaşı doğranmış etleri ekleyin ve her yeri kahverengi olana dek harlı ateşte mühürleme işlemini yapın.

Sonrasında etler suyunu verip çekene kadar pişirin. Gerekirse 1 çay bardağı su ekleyebilirsiniz.

Arpacık soğanları doğrayın ve kavurun. İnce doğradığınız biberleri ekleyip dibinin tutmaması için ara ara karıştırarak pişirin.

Küp küp doğranan domatesleri ilave edin.

Domateslerin iyice piştiğinden emin olduktan sonra baharatları ekleyip ocaktan alın.

Sac kavurma tarifi hazır, afiyet olsun...