Kurban Bayramı öncesi ekmek kadayıfına yoğun ilgi

Afyonkarahisar'ın coğrafi işaret tescilli tatlısı olan ekmek kadayıfı sevilerek tüketilen tatlılar arasında yer alıyor. Bayram öncesi siparişlerin arttığını söyleyen işletmeciler, özellikle sade, vişneli ve çikolatalı çeşitlerinin ilgi gördüğünü ve Türkiye'nin her yerine gönderildiğini belirtiyor.

AA

Ekmek kadayıfı çok sevilen tatlılar arasında yer alıyor. Vişnelisinden çikolatalısına kadar birçok çeşidi yapılan ekmek kadayıfı yurdun dört bir yanına kargo ile gönderiliyor. 

Gaziantep ve Hatay'ın ardından UNESCO yaratıcı şehirler ağına dahil olan gastronomi şehri Afyonkarahisar'ın, coğrafi işaretli tatlısı ekmek kadayıfı, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla rağbet görüyor.

AA'ya açıklamalarda bulunan Tatlıcı Şükrü Pancar, Afyonkarahisar'da üç kuşaktır hijyenik standartlarda, geleneksel ve yöresel tatlıları ekmek kadayıfının üretimini yaptıklarını söyledi.


Kurban Bayramı dolayısıyla Türkiye'nin çeşitli illerinden yoğun ilgi olduğunu dile getiren Pancar, "Bayram dolayısıyla çok yoğun siparişler alıyoruz. Özellikle sade, vişneli ve çikolatalı çeşitleri ilgi görüyor. Aldığımız siparişlerin hazırlıklarını yapmaya başladık. Kurban Bayramı'na son bir hafta kala kargoyla adreslerine göndereceğiz." dedi.

Pancar, tatlı kargoları için özel kutu ve buz kalıpları hazırladıklarını belirterek, tatlılarının deforme olmadan Türkiye'nin 81 iline ulaştırıldığını anlattı.

E-ticaretin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla arttığını aktaran Pancar, gelen talepler hakkında şu bilgileri verdi:

"Firmamız yaklaşık bir yıldır e-ticarette yer alıyor. Pandemi süreci de bizim e-ticaret hızımızı artırdı. Tatlılarımız daha çok ilgi görmeye başladı. Özellikle de coğrafi işaret tescili alan ürünümüz ekmek kadayıfı, yoğun sipariş almaya başladı. Biz de şehrimizin yöresel tatlısını Türkiye'nin 81 iline gönderiyoruz. Bu Kurban Bayramı'nda da ekmek kadayıfı çeşitlerimiz misafirlerin ağızlarını tatlandıracak." 

Ekmek kadayıfı nasıl yapılır? Ekmek kadayıfının püf noktası nedir?