Kür değil bağırsak ilacı! İftarda kilo almayı engelleyen limonlu kür

Ramazanda kilo alanlar bağırsakları çalıştıran karışımları araştırıyor. Özellikle limonlu karışımlar iftarda alacağınız kiloları engelleyebilir. Özellikle göbek ve basen şikâyetiniz varsa bu karışımı çaydan önce deneyebilirsiniz. İşte iftar kilolarını eriten limonlu kür...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

İftardan sonra şişkinlik ve kabızlık şikâyetleri çok oluyor. Özellikle Ramazanda kilo aldığını söyleyenler bu dertten muzdarip. Bağırsakları çalıştıran limonlu kürü tüketerek iftarda kilo alma riskini azaltabilirsiniz.

KİLO ALMAYI ENGELLEYEN KÜR İÇİN MALZEMELER

Bir şişe sade maden suyu

Yarım limon

Bir çay kaşığı zencefil

TARİFİ

Bir bardağın içine üç malzemeyi koyup karıştırın. Önce bu karışımı için sonra çayı içebilirsiniz. Çünkü önce çay tüketildiğinde kan değerleri düşer, bu yüzden vücut halsizleşir.

KÜRÜN FAYDALARI

Besinler enzimlendikçe vücuda dağılması gereken vitaminler hızla dağılır. Yağlar yakılır. Özellikle göbek ve basen şikayeti olanlar bu karışımı deneyebilir.

Maden suyu limon zencefil karışımı kandaki şekeri oranlar. Vücudun direncini artırır. Sadece metabolizmayı değil aynı zamanda vitamin değerlerini de dengeler. Birden tüketilen besinler kan şekerini düşürerek üşüme ve titremeye neden olur. Sinir sistemini bozar. Ancak karşım tüm bunların oluşmasını engeller.