Özellikle kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti olan pişi tarifi günün her öğününde tüketilebiliyor. Püf noktalarına dikkat edildiğinde yumuşacık ve yağ çekmeyen pişiler hazırlamak oldukça kolay. Mayasız oluşuyla kolay hazırlanabilen ve puf puf kabaran pişi tarifi be malzemeleri haberimizde.
Hamur işi tariflerinin en sevilenlerinden olan pişi tarifi yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bir lezzet. Yanında hem tatlı hem de tuzlu yiyeceklerle beraber tüketebileceğiniz pişi tarifi puf puf kabaran yapısıyla ağızlarda muhteşem bir tat bırakıyor. İşte sıcak kahvaltılıkların baş tacı pişinin yapımı...
MALZEMELER
Hamuru için;
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Kızartmak için;
Sıvı yağ
TARİF
Öncelikle hamuru için gerekli olan malzemeleri un ve kabartma tozu hariç bir kaba alıp çırpalım.
Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamuru 3 eşit parçaya bölelim ve ne ince ne de kalın olacak bir şekilde oklava yardımıyla açalım.
Kestiğimiz hamurları kızgın yağda kızartalım.