Kupkuru yağ çekmez pişi tarifi! Kabartma tozunu en son ekleyin, püf nokta kızgın yağ

Pişi çok sevilen sabah öğünlerinden biri. Pişinin en önemli püf noktası yağ çekmemesidir. Peki lezzet şöleni kahvaltılık pişi nasıl yapılır?

Özellikle kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti olan pişi tarifi günün her öğününde tüketilebiliyor. Püf noktalarına dikkat edildiğinde yumuşacık ve yağ çekmeyen pişiler hazırlamak oldukça kolay. Mayasız oluşuyla kolay hazırlanabilen ve puf puf kabaran pişi tarifi be malzemeleri haberimizde.

Hamur işi tariflerinin en sevilenlerinden olan pişi tarifi yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bir lezzet. Yanında hem tatlı hem de tuzlu yiyeceklerle beraber tüketebileceğiniz pişi tarifi puf puf kabaran yapısıyla ağızlarda muhteşem bir tat bırakıyor. İşte sıcak kahvaltılıkların baş tacı pişinin yapımı...

MALZEMELER

Hamuru için;

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 yumurta

1 çay kaşığı tuz

3 su bardağı un

Kızartmak için;

Sıvı yağ

TARİF

Öncelikle hamuru için gerekli olan malzemeleri un ve kabartma tozu hariç bir kaba alıp çırpalım.

Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.

Yoğurduğumuz hamuru 3 eşit parçaya bölelim ve ne ince ne de kalın olacak bir şekilde oklava yardımıyla açalım.

Kestiğimiz hamurları kızgın yağda kızartalım.