Kupkuru cildi neme doyuruyor! Zeytinyağlı 2'li karışımı sabah akşam kullanın

Kış mevsiminde eller kuru ve çatlar. Nem dengesini kaybeder. Cildi ve elleri neme doyurmak lazım. Peki zeytinyağlı karışım cildi nasıl etkiler. İşte E vitamini deposu zeytinyağının kullanım şekli...

E vitamini deposu zeytinyağı ve C vitamini deposu limon cildi parlatır. Aynı zamanda nemlenmesini sağlar. Hücreleri onarır. İşte detaylar...

ZEYTİNYAĞLI KARIŞIM

Bir kaseye üç damla zeytinyağı damlatın ardından 1 adet limonu sıkarak kaseye ekleyin. Kabı karıştırın. İşlem tamam!

Peki bu karışım ne işe yarıyor?

Limon büyük ölçüde C vitamini içerir. C vitamini elleriniz üzerindeki lekeleri gidermek için oldukça etkilidir. Bu bakım tarifindeki zeytinyağı ise elinizdeki kuruluğu giderir ve yumuşamasına yardımcı olur. Bu bakım tarifini ihtiyacınız olduğu her an rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Cildi temizler: Etkili bir cilt bakım rutininin ilk aşaması olan cilt temizliğini zeytinyağı ile de yapabilirsiniz. Özellikle sızma zeytinyağı edinerek cildinizi temizlediğinizde tüm makyaj kalıntılarından ve bunun yanında günlük kullandığınız güneş kremi kalıntılarından kurtulabilirsiniz.

Cildi korur ve nemlendirir: İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde hassas ciltleri bile koruduğu söylenir. Bol nemlendirici özelliği ile kışın cildinizi soğuk ve kuruluğa karşı da korur. Cilt bakımınızı bitirdikten sonra birkaç damla zeytinyağı ile cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Cilt dokusunun onarılmasına yardımcı olur: Yine içeriği sayesinde cilt dokunuşunu korumaya ve hatta onarmaya yardımcı olur. Kuruluk nedeniyle çatlamış bölgeleri nemlendirerek onarabilir.

Vücudumuzda en çok kuruyan dirsekler, diz kapakları, topuk gibi bölgelerde de kullanabilirsiniz.

Cildi canlandırır ve sivilcelerden korur: Düzenli kullanımdan sonra cildinizin eskiye göre daha parlak ve canlı olduğunu fark edebilirsiniz. Ayrıca zeytinyağı cildinizin pürüzsüz olmasına da yardımcı olabilir. Vitaminler sayesinde cildi aknelere ve aknelerin meydana getirdiği hasarlara karşı koruyabilir.

Yaşlanma etkileriyle mücadele eder: Özellikle E ve A vitaminleri cildin epidermis tabakasını sıkılaştırır ve ciltteki kolajen üretimini arttırır. İçeriğinde bulunan yağ asitleri sayesinde cilt hücrelerinin yenilenmesini teşvik eder.