Kupaya fotoğraf basmanın en kolay yolu: Ütü! Harika bir yeni yıl hediyesi

Yılbaşı hediyesi araştıranlar için hem özel hem de ekonomik bir hediye önerimiz var. Fotoğraflı kupa. Üstelik bunu kendiniz yapabilirsiniz. Nasıl mı? Ütüyle. Çok basit ipuçlarıyla sevdiğiniz birinin fotoğrafını kupaya aktarabilirsiniz. İşte ekonomik hediye fikri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Yılbaşı hediyesi araştıranlar genelde özel bir şey olmasına dikkat eder. Peki, emek içeren bir kupa hediyesine ne dersiniz? Sevdiklerinize kendi yapacağınız resimli kupayla bir hatıra bırakabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey beyaz seramik bir kupa ve bir ütü. İşte adım adım yılbaşı hediyesi tüyosu...

MALZEMELER

Beyaz seramik kupa

Ütü

Transfer kağıdı

YAPILIŞI

Bir fotoğraf seçin ve bunu transfer kağıdına yazdırın. Daha sonra fincanınıza uygun ölçülere göre kesin. Kusursuz sonuçlar için çözünürlüğün iyi olması gerekir.

Kupayı iyice yıkayın ve temiz bir bezle kurulayın.

Ardından görüntüyü yerleştirin ve küçük yapışkan bant parçalarıyla sabitleyin. Dikkatli olun, hareket eden bir görüntüde görüntü oluşturma düzensiz olabilir.

Ütüyü maksimum sıcaklığa programlayın, ardından fotoğraf transfer kağıdının tüm yüzeyini ısıtın. Bu yaklaşık 5 dakikanızı alacaktır.

Bu süre geçtikten sonra kağıdı kupanın yüzeyinden dikkatlice çıkartın. Resimli kupa hediyeniz hazır.