Kulak çubuğunu kullanan yandı! Meğer o soruna sebepmiş...

Kulak çubuğu banyonun bir köşesinde bulunur. Banyodan sonra birçok kişinin kullandığı kulak çubuğu aslında kulaktan mideye kadar organlara zarar verebilen bir ürün. Peki, ama neden? İşte kulak çubuğunun zararları?

Faydalı diye kullandığımız birçok ürün organlara zarar veriyor. Bunlardan biri de kulak çubuğu. Kulak temizlemek için kullanılan kulak çubuğu ansızın işitme kaybına neden olabilir.

Uzmanlar, sadece düzenli banyo yapmanın kulakları temiz ve ferah tutmak için yeterli olduğunu belirtiyor. Kulak çubuğuyla kulakta biriken kirleri ya da yağ tabakasını temizlediğini düşünenler aslında yanılıyor. Çünkü kulak çubuğu kirleri temizlemiyor aksine daha da derine itiyor. Kulak kirini daha derine iterseniz, kulak kirinin kulaktan süpürülmesini de engellemiş olursunuz. Kulak çubuğunun zararlarını sizler için hazırladık.

KULAK ÇUBUĞUNUN ZARARLARI

Kulak çubuğuyla kulak zarını delebilirsiniz

İşitme kaybına neden olabilir

Mide bulantısına sebep olabilir

Baş dönmesine ve yüz felcine neden olabilir

Vertigoya sebep olabilir

KULAK NASIL TEMİZLENİR?

Birçok uzman kulak kirinin temizlenmesine gerek olmadığını belirtiyor. Çünkü kulakta doğal bir temizleme döngüsü vardır.

Tozlu işlerde çalışanlarda özellikle kulakta çok kir birikir ya da bazı insanların kulaklarında çok kir oluşur.

Bu durumlarda ilk yapılması gereken ılık suyla kulağı yıkamak veya hekime başvurmaktır. Kulakta bir enfeksiyon varsa suyla yıkamak da ağrıya sebep olur. Bu yüzden bir hekime gitmek mantıklıdır.

Zeka seviyesi yüksek 5 burç! Astrologlar açıkladı

Dikkat! Havuz ve deniz suyu kör edebilir! Gözleriniz kızarıyorsa...