Kulağakaçan ve kırkayaktan kurtulmanın en kolay yolları! Keşke daha önce bilseydim

Kulağakaçan ve kırkayak kimi zaman evlerde görülebiliyorlar. Ayrıca o haşereler evlere girdiklerinde bazı insanların tedirgin olmasına sebep olabiliyorlar. Bu nedenle hem kırkayak hem de kulağakaçandan kurtulmanın pratik yöntemleri araştırılabiliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bazı yollar, ''keşke daha önce bilseydim'' bile dedirtebiliyor. Çünkü o haşereleri kolayca evden gönderebiliyor. Detaylar haberimizde...

Kulağakaçan böcekleri genellikle; ağaç kovukları, taş dipleri ve duvar çatlaklıkları gibi kuytu köşe bölgelerde görülebilirler. Bunun yanı sıra kimi zaman evlere girdikleri de görülebilir.

Kırkayaklar ise genellikle açık havada ve nemli bölgelerde görülebilirler. Ayrıca kimi zaman evlere de girebilirler.

Kırkayak ve kulağakaçan böceklerinin evlere girebilmesi, o haşerelerden kurtulmanın yöntemlerini de merak ettirebiliyor. Çünkü söz konusu haşerelerden pek çok insan rahatsız oluyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bazı yollar, ''keşke daha önce bilseydim'' bile dedirtebiliyor.

KULAĞAKAÇAN VE KIRKAYAKTAN KURTULMANIN EN KOLAY YOLLARI

Haşerelerden kurtulmak için hem doğal hem de kimyasal olmak üzere pek çok farklı yol bulunuyor. Ayrıca söz konusu doğal yolların en kolaylarından birkaçı aşağıda bulunuyor.

Kırkayaktan nane ve nane gibi keskin kokulu uçucu yağlar sayesinde kurtulmak mümkün olabilir. Bu yöntemde o haşerelerin görülebileceği yerlere söz konusu keskin kokulu uçuğu yağlar püskürtülür. Ardından onlardan kolay bir şekilde kurtulmak mümkün olabilir.

Ilık su ve birkaç damla bulaşık deterjanı ile kulağakaçan böceklerinden kurtulmak mümkün olabilir. Bu yöntemde söz konusu ikili karıştırılır ve bir sprey şişeye koyulur. Ardından o haşerelerin görülme ihtimali bulunan bölgelere sıkılır. Bu sayede onlardan kurtulmak mümkün olabilir.

Kırkayak ve kulağakaçan böceklerinden pratik bir şekilde kurtulmak için ilaçlama yöntemi de tercih edilebilir. Fakat bu yöntem tercih edilecekse bir uzmandan destek alınması tavsiye edilir.

Kulağakaçan ve kırkayakların evlere girmesi, neden geldiklerini de merak ettirebiliyor. Peki, o haşerelerin evlere geliş nedenleri neler?

O HAŞERELERİN EVLERE GELİŞ NEDENLERİ

Haşerelerin evlere gelişlerinin birçok farklı sebebi olabilir. Ayrıca bu sebeplerden bazıları tahmin edilebiliyor. İşte hem kulağakaçan hem de kırkayakların evlere geliş nedenlerinden bazıları şu şekilde;

Evde nem oluşması, söz konusu böceklerin evlere gelmesine sebep olabilir.

Dışarıdan evlere getirilen kolilerin kontrol edilmesi öneriliyor. Çünkü içlerinde böcek olabilir.

Duvarlarda çatlak ve delikler bulunuyorsa, söz konusu alanlardan haşereler evlere girebilirler. Bu nedenle kırkayak ve kulağakaçan böceklerinin evlere girmemesi için delik ve çatlak gibi alanların kapatılması öneriliyor.

Hamam böcekleri eve girdiklerine pişman oluyor! O haşereleri koşarak kaçırtan 3 basit yöntem