Kulağakaçan ve kırkayaktan kurtulmak bu kadar basitmiş! 5 dakikada uygulanıyor...

Kırkayak ve kulağakaçan evlere girdiklerinde insanlara rahatsızlık verebiliyorlar. Bu nedenle söz konusu ikiliden kurtulmanın yolları pek çok insan tarafından merak ediliyor. Ayrıca bu noktada hem kırkayak hem de kulağakaçandan kurtulmanın basit birer yolu bulunuyor. Üstelik 5 dakikada uygulanabiliyorlar. İşte detaylar…

Kulağakaçan böcekleri halk arasında kulak böcekleri olarak da dile getirilebiliyor. Nemli bölgelerde daha sık görülebilen bu böcekler, evlere de girebiliyorlar. Ayrıca evlere girdiklerinde insanlarda endişe hissi oluşturabiliyorlar. Bunun yanı sıra kırkayaklar, beklenmedik anlarda evlerde görülebiliyor. Bu nedenle evlere girdiklerinde rahatsızlık oluşturabiliyorlar.

Öte yandan hem kırkayak hem de kulağakaçan böceklerinden kurtulmanın birer basit yolu bulunuyor. Ayrıca 5 dakikada uygulanan yöntemler, kulağakaçan ve kırkayaktan kurtulmak bu kadar basitmiş bile dedirtebiliyor.

KULAĞAKAÇAN VE KIRKAYAKTAN KURTULMANIN YOLU

Kırkayak ve kulağakaçan böceklerinden kurtulmanın hem doğal hem de kimyasal olmak üzere birçok farklı yolu bulunuyor. Ayrıca bu yollardan bazıları pratik bir şekilde uygulanıyor. İşte söz konusu pratik yollardan ikisi şu şekilde;

Beklenmedik anlarda evlerde görülen kırkayak, nane ve nane gibi keskin kokusu uçucu yağlar sayesinde evlerden uzaklaştırılabilir. Ortalama 5 dakika içinde uygulanan bu yöntemde tek yapılması gereken, kırkayakların görülebileceği yerlere söz konusu yağların püskürtülmesi.

Evlerde rahatsızlık hissi oluşturabilen kulağakaçan böcekleri, ılık su ve birkaç damla bulaşık deterjanı ile evlerden uzaklaştırılabilirler. Bu yöntemde ılık su ve birkaç damla bulaşık deterjanı karıştırılır ve bir sprey şişeye doldurulur. Ardından kulağakaçan böceklerinin görülme ihtimali olan yerlere püskürtülür. Ortalama 5 dakikada uygulanan bu yöntem sayesinde, onlardan kurtulmak mümkün olabilir.

Not: Kulağakaçan ve kırkayaklardan kurtulmak için ilaçlama yöntemi de uygulanabilir. Ancak bu yöntem tercih edilecekse, bir uzmandan destek alınması tavsiye edilir.

Sivrisinek ve keneden kurtulmak bu kadar kolaymış! Bu kokuyu sıkan keyfine bakıyor