Kulağakaçan ve kertenkele buna geliyor! İşte o haşereleri evden uzaklaştırmanın yolu

Kulağakaçan ve kertenkele insanları rahatsız eden haşere türleri arasında gösterilebiliyor. Bu nedenle pek çok insan, o haşerelerin neden evlere girdiklerini ve onlardan kurtulmanın yollarını merak ediyor. Ayrıca bu noktada hem kulağakaçan hem de kertenkeleyi evden uzaklaştırmanın birer yolu bulunuyor. Detaylar haberimizde…

Kulağakaçan böcekleri evlerde istenmeyen haşere türleri arasında gösterilebilirler. Çünkü bir anda evin çeşitli yerlerde görülebilen kulağakaçan böcekleri, insanlarda tedirginlik hissi oluşturabiliyor.

Kertenkele ise zararsız olarak bilinse bile genellikle evlerde istenmez. Ayrıca kertenkele ile özellikle balkon ve merdiven boşluklarında karşılaşılabilir.

Kulağakaçan ve kertenkelenin evlerde istenmemesi, onlardan kurtulmanın yollarını da merak ettirebiliyor. Ayrıca bu noktada o haşereleri evden uzaklaştırmanın birer yolu bulunuyor.

O HAŞERELERİ EVDEN UZAKLAŞTIRMANIN YOLU

Kertenkele ve kulağakaçan böceklerinden kurtulmak kimi zaman oldukça fazla uğraştırıcı olabilir. Ayrıca bu noktada doğal ve kimyasal olmak üzere denenebilecek birçok farklı yol bulunuyor. Öte yandan söz konusu doğal yollardan ikisi aşağıda yer alıyor.

Kulağakaçan böceklerinden kurtulmak için ılık su ve bulaşık deterjanı kullanılabilir. Bu yöntemde bir sprey şişeye ılık su koyulur. Ardından birkaç damla bulaşık deterjanı ilave edilir. Devamında karıştırılır ve evin rutubetli bölümlerine ve o haşerelerin görülme ihtimali olan yerlere püskürtülür. Böylece kulağakaçan böceklerini evlerden uzaklaştırmak mümkün olabilir.

Kertenkeleleri evlerden uzaklaştırmak için sarımsak yöntemi uygulanabilir. Bu yöntemde sarımsak öğütüldükten sonra su ile karıştırılır. Devamında hazırlanan solüsyon sprey şişeye doldurulur. Ardından o haşerelerin görülme ihtimali olan bölgelere püskürtülür. Bu işlemin sonucunda kertenkeleleri evlerden uzaklaştırmak mümkün olabilir.

KULAĞAKAÇAN VE KERTENKELE BUNA GELİYOR

Kertenkele, su ve yiyecek ihtiyacını gidermek için evlere girebilir. Ayrıca söz konusu haşere, evlerdeki sinek veya karıncalardan beslenebilir. Bu noktada evlerin düzenli olarak temizlenmesi ve nemli alanların kurutulması tavsiye ediliyor.

Kulağakaçan böcekleri, nemli evlere gelebilirler. Ayrıca duvarlardaki çatlak ve sızıntı delikleri o haşerelerin evlere giriş güzergahı olabilir. Bu nedenle söz konusu çatlak ve sızıntı deliklerinin kapatılması öneriliyor.

Not: Haşerelerden kurtulmak için ilaçlama yöntemi de denenebilir. Ancak bu yöntemde bir uzmandan destek alınması tavsiye edilir.