Kulağakaçan böcekleri ve kırkayak bu yüzden eve geliyor! İşte o haşereleri göndermenin yolu...

Kırkayak ve kulağakaçan böcekleri evlerde genellikle istenmeyen haşere türleri arasında işaret edilebiliyor. Çünkü insanlarda tedirginlik hissi oluşturabiliyorlar. Öte yandan kırkayak ve kulağakaçan böceklerinin evlere geliş sebeplerinden bazıları adeta ortaya çıktı. İşte o haşerelerden kurtulmanın yöntemleri…

Kulağakaçan halk arasında kulak böceği olarak da biliniyor. Ayrıca nemli bölgelerde daha fazla görülebiliyor. Bunun yanı sıra evlere de girebiliyor. Kırkayak ise adeta bir anda evin çeşitli yerlerinde ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle söz konusu haşereler birçok insanda tedirginlik hissi oluşturabiliyor.

Kırkayak ve kulağakaçan böceklerinin evlere girmesi, neden geldiklerini de merak ettirebiliyor. Ayrıca bu nedenlerden bazıları adeta ortaya çıktı.

KULAĞAKAÇAN BÖCEKLERİ VE KIRKAYAK BU YÜZDEN EVE GELİYOR

Kulağakaçan böcekleri ve kırkayakların evlere gelmesinde birçok farklı faktör bulunuyor. Ayrıca bu faktörlerden bazıları adeta ortaya çıktı. Nitekim o haşerelerin evlere gelmesinin sebeplerinden bazıları aşağıda yer alıyor.

Kulağakaçan böcekleri talaş parçalarının ve yaprak birikintilerinin arasında görülebilirler. Bu nedenle söz konusu parçalar ve birikintiler evlerin yakınındaysa, evlere de girebilirler.

Kulağakaçan böcekleri nemli evlerde daha sık görülebilirler. Ayrıca çatlak ve sızıntı deliklerinden geçerek evlere girebilirler. Bu nedenle hem söz konusu çatlak ve sızıntı deliklerinin kapatılması hem de nemin kurutulması öneriliyor.

Rutubetli ortamları seven kırkayaklar, bahçelerde bulunan yaprak ve taş yığıntılarının oluşturduğu nemli yerlerde görülebilirler. Bu nedenle söz konusu yerlerin yakınındaki evlere girebilirler. Öte yandan kırkayaklar rutubetli evlerde daha fazla görülebilirler.

Not: Söz konusu haşereler kutuların içerisinde evlere girebilirler. Bu nedenle evlere getirilen kolilerin içlerinin kontrol edilmesi öneriliyor.

O HAŞERELERİ GÖNDERMENİN YOLLARI

Haşerelerden kurtulmak için kimyasal ve doğal olmak üzere çeşitli yollar denenebilir. Ayrıca kırkayak ve kulağakaçan böceklerinden kurtulmak için tercih edilebilecek doğal yollardan birkaçı aşağıda bulunuyor.

Nane ve nane gibi keskin kokulu uçucu yağlar, kırkayaktan kurtulmak için faydalı olabilir. Bu yöntemde söz konusu yağların o haşerelerin görülme ihtimali bulunan bölgelere püskürtülmesi gerekiyor. Bu sayede o haşereleri evden göndermek mümkün olabilir.

Kulağakaçan böcekleri, ılık su ve birkaç damla bulaşık deterjanı ile uzaklaştırılabilir. Bu yöntemde birkaç damla bulaşık deterjanı bir sprey şişeye doldurulur ve karıştırılır. Ardından o haşerelerin görülebileceği yerlere püskürtülür. Bu işlemin sonucunda o haşerelerden kurtulmak mümkün olabilir.

Hamam böceklerinden kurtulmanın basit yolu! Oysa çözümü bu kadar kolaymış