Kül Masalı'nın Behiye'si Gizem Güneş güzellik sırrını açıkladı! Makyajı sevmiyorum, cildim alerjik sadece her gün…

Kuzey Yıldızı İlk Aşk dizisiyle tanıdığımız Gizem Güneş'i şimdilerde Kül Masalı'nda Behiye karakteriyle izliyoruz. Aslında Fransızca öğretmeni olan Gizem Güneş'in bilinmeyen yönlerini, güzellik sırlarını, başarısını ve çocukluğunu konuştuk. Aksam.com.tr'den Merve Kantarcı Çulha'nın sorularını yanıtlayan Gizem Güneş, makyajı çok sevmediğini ve alerjik olan cildi için her gün mutlaka yaptığı şeyleri açıkladı. İşte Gizem Güneş'in bilinmeyen yönleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Kül Masalı'nın Behiye'si Gizem Güneş'e güzellik sırrından çocukluğuna kadar hayatına dair takipçilerinin en çok merak ettiği soruları sorduk. Hem güzelliği hem de enerjisiyle dikkat çeken genç oyunculardan biri olan Gizem Güneş, güzellik sırrını anlattı.

Oyuncuların güzellik sırları merak ediliyor. Özellikle yoğun geçen setlerde sürekli yapılan makyajlar sonrası bir yandan yorulan ciltle baş etmek bir yandan da hep güzel kalabilmek çok kolay değil... Peki, Gizem Güneş bununla nasıl başa çıkıyor? Alerjik bir cilt yapısına sahip olduğunu belirten Gizem Güneş, makyaj sevmediğini söyleyerek güzellik sırrını açıkladı.

Çocukken baleye gitmişsiniz, sanatın farklı yönleriyle ilgilenmişsiniz. Fakat Fransızca öğretmenliği bölümünü okuduğunuzu biliyoruz. Hiç öğretmenlik yaptınız mı? Oyunculuk fikri nereden çıktı? Bu bölümü seçme sebebiniz nedir? Oyunculuğa faydası oldu mu?

Evet çocukken bale, yüzme ve voleybol gibi sanat ve spor alanında eğitimler aldım. Ailem sayesinde merak ettiğim ve ilgi duyduğum alanlarda kendimi geliştirebildim. Tüm bu aldığım eğitimlerin oyunculuğuma farklı yönlerden fayda sağladığını düşünüyorum. Fransızca öğretmenliği okumam da aynı şekilde faydalı oldu. Fransız filmleri ve kitapları ana dilimde anlayabilmek bana çok büyük katkı sağladı. Fransız edebiyatı derslerimiz de oldukça yoğundu ve derslerde tiyatroya da değiniyorduk. Bir sene Çamlıca Kız Anadolu Lisesinde stajyer öğretmenlik yaptım, daha sonra devam etmedim. Fransızca öğretmenliği okuma fikri aslında tamamen benim yeni bir dil öğrenme isteğimden ortaya çıktı. Lisede İngilizce okuyordum, Fransızcayı öğrenmeyi çok istiyordum.

Şu an TRT'de Kül Masalı dizisinde oynuyorsunuz. Oynadığınız karakter size ne kattı?

Behiye karakteri gerçekten çok ilginç bir karakter. Behiye'yi canlandırırken çok ama çok eğleniyorum. Behiye'nin hiç kolay bir hayatı olmamış ama hep eğlence ve muzurluk peşinde. Bu yüzden bana her zaman pozitif olabilmeyi öğretiyor diyebilirim.

Sizin çocukluğunuzda bayram nasıldı? Bayramla ilgili unutamadığınız bir anınız varsa bizimle paylaşır mısınız?

Çocukluğumda bayramlar sanırım çok daha heyecanlı oluyordu. Bayram eşittir tatil değildi mesela. Ailedeki herkes bir araya gelip güzel vakit geçirilirdi. Kesinlikle şeker toplardım, arkadaşlarımla kapı kapı gezip avucumuza şekerleri doldururduk. Bizim aile çok büyük değil, o yüzden her bayram birbirimizi görüp güzel vakit geçirme geleneğimiz var diyebilirim.

"SERUM İLE YÜZ YOGASI YAPIYORUM"

Sosyal medyada aktifsiniz, seviyorsunuz da. Sizce sosyal medya insanın kariyerini değiştirir mi? Özellikle ünlü olduktan sonra sizin karakterinizde değişen bir şeyler oldu mu? Fanlarla aranız nasıl? Orada yazılanlara çok takılır mısınız?

Tabii bunu beni geçmişten tanıyanlara sormak daha sağlıklı olacaktır ama genelde bana söylenen hiç değişmediğim. Ben de kendim için bu şekilde hissediyorum. Hiçbir zaman tanındığım için farklı davrandığımı düşünmedim. Sosyal medyada paylaşım yapmayı ve aktif olmayı seviyorum. Sosyal bir insanım zaten, sanırım sevmemin sebebi de bu. İletişimi severim. Sosyal medyada keşfedilmeyi bekleyen çok yetenek var ve sanırım son zamanlarda sosyal medya yoluyla kendi yeteneğini gösterip kariyerini büyütebilenler oldu. Sosyal medyada yazılanlara genel olarak takılmıyorum ama bazen, sanırım o günkü psikolojime bağlı, yazılanlardan ister istemez geçici de olsa etkilenip kırılabiliyorum.

Genelde makyajlı mı gezersiniz? Cildinizle ilgili bir güzellik sırrınız var mı? Bunu bizimle paylaşır mısınız?

Genelde makyajsız gezerim. Hem makyajı çok sevmiyorum hem de biraz rahatsız oluyorum. Çünkü benim cildim çok alerjik, makyaj uzun süre yüzümde kaldığı zaman kızarıp kabarabiliyor. Makyaj yaptığım zaman da cildime çok ince malzeme uyguluyorum. Cildimin sağlığı için kesinlikle her akşam iyice temizliyorum. Serum ile yüz yogası yapıyorum, nemlendirmeyi ihmal etmiyorum ve kesinlikle güneş kremi sürmeden dışarı çıkmıyorum.