Küflenmeyi aylarca erteliyor: Limonu böyle saklayın! Oysa çözümü bu kadar kolaymış...

Limon küflenmesi pek çok insanın canını sıkabilir. Zira birçok farklı yemeğin ve içeceğin içerisine eklenebilen bu besin, pek çok kişi tarafından tüketiliyor. Kısa sürede küflenmesi ise can sıkıcı olabiliyor. Öte yandan limon küflenmesini aylarca erteleyebilen bir yöntem bulunuyor. Detaylar haberimizde…

Limon sade şekilde tüketilmesinin yanı sıra yemeklerin ve içeceklerin içerisine de ilave edilebiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından tüketiliyor. Ancak kimi zaman küflendiği görülebiliyor. Bunun sonucunda ise limon küflenmesini erteleyebilen yöntemler birçok insan tarafından araştırılabiliyor.

Limon; sıcak ve nemli ortamlarda, uygun koşullarda saklanmadığında ya da uzun süre açıkta bekletildiğinde kısa süre içinde küflenebilir. Öte yandan limon küflenmesini aylarca erteleyebilen bir yöntem de bulunuyor.

LİMON KÜFLENMESİNİ AYLARCA ERTELEYEBİLEN YÖNTEM

Limon küflenmesi sorunu ile kısa sürede karşılaşmak istemeyen birçok insan, bu problemin çözüm yöntemini araştırabiliyor. Ayrıca bu noktada limon küflenmesini aylarca erteleyebilen bir yöntem bulunuyor. Üstelik, ''oysa çözümü bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor. Bu nedenle limonların böyle saklanması tavsiye ediliyor. İşte söz konusu yöntemin uygulanışı;

Limonlar yıkanır ve güzelce kurulanır. Ardından kilitli bir poşete yerleştirilerek dondurucuya koyulur.

Donmuş limonlar dondurucudan çıkartılır ve ikiye bölünerek suyu sıkılır.

Elde edilen su, eşit miktarlarda buz kalıplarına dökülerek tekrardan dondurucuya koyulur.

Ardından çıkartılır ve ayrı bir poşete yerleştirilerek tekrardan dondurucuya koyulur.

Bu işlemin ardından limon suyu, ağzı kilitli buzdolabı poşetinde saklanır ve dondurucuda muhafaza edilmiş olur. Böylece aylarca limon küflenmesi önlenebilir.